İlk yarıdaki hakem Yaşar Kemal Uğurlu ile ikinci yarıdaki hakem arasında 180 derece fark olduğunu iddia eden futbol yorumcuları, sonuçta hakkı yenen bir takım T.M. Akhisarspor’un ortada olduğunu ancak topun çizgiyi geçip geçmemesi belki teşhis edilemeyebileceğini ancak hakemin Emre Belezoğlu ile kafa kafaya girdiği pozisyonun hakemlik hayatını bitirdiğini ifade etti.

Karşılaşmanın 83’üçüncü dakikasında Miguel Lopes’e itirazları esnasında elinin konuşma işaret yaptığından dolayı kırmızı kart gösterdiği ifade eden maçı katleden hakem olarak ortaya konan Yaşar Kemal Uğurlu’nun el işaretini yapması o zaman Emre Belezoğlu’nu neden atmadın sorusu ortaya çıktı. A Spor Kanalında Takım Oyunu isimli programda T.M. Akhisarspor ile M. Başakşehir maçını değerlendiren Levent Tüzemen, “hakemi Emre atsaydı daha iyiydi” dedi. Öte yandan bazı kesimlerin lobi oluşturduğunu iddia eden yorumcular Lopes’in iki maçtan aşağı ceza almayarak Beşiktaş maçında oynatılmaması için böyle bir ceza verildiğini ifade etti.

İkinci gol öncesi oyunun destek ayağını da hayli dışarda olduğunu ve hakemin bunu rahatlıklar görmesi gerektiğini altını çizen A Spor Kanalında Takım Oyunu programı sunucusu Serkan Korkmaz “vicdanen de topuz tamamen geçmiş olduğunu söyleyebilirim” dedi.



Futbol yorumcusu Levent Tüzemen hakem Yaşar Kemal Uğurlu’nun “keşke İngilizce küfür edip attığı futbolcunun yanında kendisine Türkçe hakaretler sarf eden Emre Belezoğlu’nu da atsaydı” dedi. Tüzemen ayrıca Emre ile hakemin pozisyonunun Türkiye’de tarihe geçecek bir görüntü çizdiğini ifade ederken yorumcu Erman Toroğlu ise çizgiyi topun değil Emre’nin aştığını iddia etti. Toroğlu sözlerine şöyle devam etti, “bu hakem Başakşehir maçında bu haltı yapıyorsa televizyonlardan uzak maçlarda kim bilir ne hatlar yapar ben korkarım. Bu tip hakemleri piyasaya sürmeyeceksin o zaman” dedi.

Hakem Yaşar Kemal Uğurlu’nun geleceğini tehlikeye attığını ifade eden yorumcu Levent Tüzemen, “bundan sonra her oyuncu böyle davranır, ondan sonra beni mi attın ama Emre’yi atamadın diyecek ona” dedi.