Akhisarspor : 3
Fenerbahçe: 0


Stat: Spor Toto Akhisar Belediye Stadı


Saat: 19.00


Hakemler: Bülent Yıldırım **, Asım Yusuf Öz **, Mehmet Kısal **


4. Hakem : Volkan Bayarslan

Akhisarspor; Fatih Öztürk ***, Vrsajevic ***, Lopes ***, Caner Osmanpaşa***, Güray Vural **, Sissoko ***, Serginho ***, Onur Ayık **(70 Regattin *), Josue **, Barbosa **(86 Kadir Keleş ?), Bokila ***(68 Manu **)

Fenerbahçe: Harun Tekin *, Şener Özbayraklı *(57 Benzia *), Neustadter *, Skrtel **, Hasan Ali Kaldırım **, Mehmet Topal *(78 İsmail Köybaşı *), Isla *, Barış Alıcı *, Mehmet Ekici *, Eljif Elmas *, Slimani *

Goller: Dk. 26 Bokila, Dk. 82 Manu, Dk. 90+3 Regattin
Sarı Kart: Dk. 33 Barbosa, Dk. 67 Josue, Dk. 90+2 Benzia

Maçtan dakikalar


14 derecelik futbola elverişli bir havada oynanan karşılaşmaya konuk takım Fenerbahçe başladı.

İlk tehlikeli atak 1’de Akhisar’dan geldi. Josue’nin uzun gönderdiği pasta sol kanatta topla buluşan Güray’ın kaleye gönderdiği şut Harun’un kucağında kaldı.
3’de Mehmet Ekici’nin 30 metreden kaleye gönderdiği sert şutta Fatih topu yumruklayarak tehlikeyi uzaklaştırdı.
10’da Hasan Ali’nin sol kanattan penaltı noktasına doğru yerden ortasında Eljif’in şutu üstten auta gitti.
26’da Serginho’nun ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutta Harun’dan seken topu Bokila tamamlayıp takımını 1-0 öne geçirdi. 1-0
İkinci yarıya Akhisar başladı.
49’da Fenerbahçe'nin çıkarken yaptığı top kaybı sonrası Onur Ayık ceza alanına sokuldu ve çaprazdan boş durumda sert vurdu, top yan ağlarda kaldı.
61’de Hasan Ali’nin ceza sahası önünden kaleye gönderdiği şut Fatih’te kaldı.
68’de Mehmet Ekici’nin sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top yan ağlarda kaldı.
72’de Sol kanattan ceza alanına sokulan Hasan Ali'nin şutunda savunmadan dönen topu Mehmet Ekici sert bir vuruşla kaleye yollamak istedi, savunma bir kez daha topa siper oldu.
78’de Josue’nin 18 yayı üzerinden kaleye gönderdiği şut direkten döndü.
82’de Savunma arkasına gönderilen topu kafayla önüne alan Elvis Manu sol çaprazdan içeri sokuldu ve karşı karşıya pozisyonda yerden bir vuruşla topu ağlara yolladı: 2-0
84’de Hasan Ali'nin ceza alanı dışından şutunda köşeye doğru giden topu kaleci Fatih son anda direk dibinde kontrol etti.
90+3 Sağ kanattan içeri gönderilen top sonrası önünü boşaltan Regattin sol ayağının içiyle şık bir vuruş yaptı ve topu ağlara yolladı: 3-0
Bundan sonraki ataklardan sonuç gelmeyince mücadele 3-0 ev sahibi üstünlüğüyle tamamlandı.

Notlar:
* Akhisarspor ligde son oynadığı Malatyaspor  kadrosundan Aykut’un yerine Vrsajevic, Regattin’in yerine Bokila İle ilk 11’de sahaya çıktı.
* Fenerbahçe ligde son oynadığı Kasımpaşa kadrosundan Valbuena’nın yerine Şener  ile ilk 11’de sahaya çıktı.
* Akhisarsporlu 7 bin kişilik taraftar takımlarına 90 dakika destek verdi.
* Fenerbahçeli 650 kişilik taraftar takımlarına 90 dakika destek verdi.
* Maçtan önce Fenerbahçeli taraftarlar arasında çıkan tartışmada 2 taraftar bıçaklandı.
* Her iki takım sahaya “Engelleri birlikte aşalım” yazılı pankartla çıktı.
* Akigolar, Maraton tribününde “Eryüksel İstifa” yazılı pankart açtılar.
* Akhisarspor’da sakatlıkları bulunan Bilal Kısa, Mustafa Yumlu, Dany, ve kadro dışı bulunan Seleznov Fenerbahçe maçı kadrosunda yer almıyor.
* Fenerbahçe’de sakatlıkları bulunan Oğuz Kaan Güçtekin, Ferdi Kadıoğlu, Alper Potuk, Ayew, Valbuena, Frey ve Tolga Ciğerci ile cezalı Jailson ve Soldado maç kadrosunda yer almıyor.
*Akhisarspor ile Fenerbahçe, karşı karşıya geldikleri 13 resmi maçta birbirlerini altışar kez yendi (1B).
*Geçen sezon Fenerbahçe'yi Süper Lig'de iki kez yenmeyi başaran tek takım Akhisarspor'du (evinde 1-0 & deplasmanda 3-2).
*Akhisarspor, Süper Lig'de evinde oynadığı son 16 maçın 15'inde ve son 10 maçın tamamında rakiplerine gol atmayı başardı. Akhisar’ın bu süreçte filelerini havalandıramadığı tek rakibi Beşiktaş (Nisan 2018, 0-3).
*Fenerbahçe, Süper Lig'deki son dokuz maçının sadece birini kazanabildi (5B 3M).
*Fenerbahçe ligde bu sezon deplasmanda oynadığı yedi maçın birini kazanabildi (2B 4M). Bu sezon dış sahada dört kez mağlup olan sarı lacivertliler, aynı sayıda deplasman yenilgisini bundan önceki 33 karşılaşmada almıştı (20G 9B).
*Süper Lig'de bu sezon deplasmanda Fenerbahçe'den (4) daha az gol atan tek takım Alanyaspor (3). Akhisarspor ise iç sahada en fazla gol yiyen takımlar sıralamasında ikinciliği Fenerbahçe ile paylaşıyor (10).
*Bu sezon ligde akan oyunda en fazla gol yiyen takım olan Akhisarspor'un (19) kalesinde gördüğü son 12 golün 11'i bu şekilde geldi. Fenerbahçe ise ligde akan oyundan en az gol atan beşinci ekip (9 gol).
*Fenerbahçe bu sezon Süper Lig'de şut yüzdesi (%35,5) ve gole çevirme oranında (%9,2) ligin en kötü ikinci takımı.
* Karşılaşmayı Manisa Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan yardımcısı Ömer İşçi, Akhisarspor Başkanı Hüseyin Eryüksel, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, şeref tribününden takip etti.

* Karşılaşmayı yöneten hakem Bülent Yıldırım, ilk yarıda 2 ikinci yarıda 3 toplam 5 dakika kayıp zaman oynattı.