Süper Lig’de mücadele veren Teleset Mobilya Akhisarspor, Yılmaz Atabarut Tesislerindeki bakım çalışması nedeniyle Aytemiz Alanyaspor maçı hazırlıklarını Şehir Stadyumda sürdürüyor. Yeşil-Siyahlılarda diz bölgesindeki sakatlığı süren Olcan Adın takımla çalışmalara katılmadı.

İdman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Teleset Mobilya Akhisarspor, taraftarı da arkasına alıp evinde galip gelmek istediklerini, zorlu bir ekiple mücadele edeceklerini ancak evindeki seriyi de sürdürmek istediklerini ifade etti.

Okan Buruk, Başakşehir karşısında oynadığımız oyunun karşılığını alamadık

Son dakikada yedikleri golün çok talihsiz olduğuna dikkat çeken Okan Buruk, “Başakşehir’de oyuna baktığımızda maç içinde özellikle ikinci devre oyun bize de dönmüştü yani sahadan galibiyetle ayrılabileceğimiz fırsatlar geldi. Hem de oyunun son bölümüne baktığımızda yani rakibin aldığı risklerden sonra bizim kazandığımız toplarla rakip kaleye daha doğru gidebilseydik sonlandırmayı daha iyi yapabilseydik belki maçı kazanma şansımız da vardı. Aslında son bölümde çok pozisyonda vermedik yani rakibin aldığı risklerin karşısında rakibe pozisyon da vermedik ama son dakika tabiki ceza sahasının içine gelen bir top kalabalık alanda gole döndü. Tabiki bu üzücü, oynadığımız oyunun karşılığını alamadığımızı düşünüyorum. Tabiki en son Trabzon deplasmanında attığımız 6 gol ve kazanmamız deplasmandaki oyunumuzun daha şekillenmesine yol açmıştı. Bu maçta da gördük ki hem iyi bir takımımız var, hem cesur yürekli sahada herşeyi yapan bir oyuncu grubumuz var. Maça iyi başlamasak da sonraki bölümde Başakşehir gibi bir takımı özellikle ikinci yarıda zaman zaman kendi sahasından çıkartmadık, gol pozisyonuna girdik. Dediğim gibi çok iyi bir takıma karşı oynadık, maçın sonunu daha iyi bitirebilirdik. Bunu yapamadığımız için kaybettik, yapacak bir şey yok” dedi.

Okan Buruk, Alanya güçlü bir ekip ama evimizdeki seriyi sürdürmek istiyoruz

Sahasında 4 galibiyet ve 1 beraberlik aldıklarını ifade ederek yine taraftar destgeğini alarak galip gelmek istediklerine vurgu yapan Okan Buruk, “Ligin iyi bir takımı ile oynayacağız, yani özellikle attığı gol sayısı, oyuncu kalitesi, özellikle hücum hattındaki oyuncuların kalitesi ligin belki en iyi hücum hatlarından birine sahip bir takımla oynayacağız. Burada kendi sahamızda oynamanın bir avantajı var, taraftarımızla birlikte burada aldığımız 4 galibiyet ve 1 beraberlik var. Bu seriyi sürdürmek istiyoruz, yani kendi sahamızda tekrar kazanıp hem puanımızı 20’ye yükseltmek hem de sıralamadaki yerimizi yukarıya çekmek istiyoruz. Dediğim gibi çok özellikli hücum anlamında çok iyi bir takıma karşı oynayacağız.  Burada ilk hedefimiz kendi sahamızda kazanmak, rakibimizi iyi tanıyoruz. Kendi doğrularımızı tekrar sahaya yansıtıp bu haftaki maçı kazanıp inşallah son iki haftaki beraberlik ve deplasmandaki mağlubiyet tekrar kazandığımız takdirde üst sıralara tekrar yükseleceğiz” dedi.

Okan Buruk, ilk yarıdaki puanlarımız ikinci yarıdaki hedefimizi belirleyecek

Ligde zorlu bir periyoda girdiklerini işaret ederek ilk devre sonuna kadar bir puanı hedefleri arasına koymadıklarını ifade eden Yeşil-Siyahlıların Teknik Direktörü Okan Buruk, “Lige her hafta maç maç bakıyoruz, zorlu bir periyottayız. Özellikle Başakşehir maçını da koyduğumuzda 5 deplasman 3 iç saha maçımız vardı, birini geçirdik ve zorlu periyot ve zorlu deplasmanlar var. Burada biz her maça açıkçası her maçı kazanmak için çıkıyoruz o yüzden maç maç gideceğiz. Açıkçası kafamda oluşan bir puan tahmini yok tek amacımız tüm maçları kazanmak olacaktır. Zorlu bir fikstür var, ilk yarının sonuna kadar toplayacağımız yüksek puanlar bizim aşağı yukarı yani ikinci yarıdaki hedeflerimizi de daha net ortaya çıkartacaktır” dedi.
(BG-