Yeni sezonda  beklenen başarıyı gösteremeyen  Akhisar Belediyespor Basketbol  takımı koçu Serhat  Yapıcı ile yollarını ayırdı. 11 yıl Akhisar Belediyespor Basketbol  takımı koçluğunu yapan  Zafer Aktaş’ın 2016 yılı Mart ayında ayrılmasından sonra, yardımcısı olan Serhat Yapıcı takımın başına getirilmişti. Serhat Yapıcı’nın yerine  Trabzon Gelişim takımı koçu Ali Uruk getirildi.

11 yıllık dönemde Bölgesel ligden  TBF 1. Basketbol  ligine çıkaran,  3 sezon önce bir üst lige çıkmak için Uşakspor ile çıktığı final maçını kaybeden Akhisar Belediyespor  Basketbol takımı  özellikle  2016-2017 ve bu sezon olan 2017/2018 sezonunda çok inişli çıkışlı bir grafik çizdi. 18 takımlı ligin, 19. 72-70, Yalova Group Belediye’ye  104-101, son olarak ta evinde AGM Ormanspor’a  83-78 yenildiler.

Yönetimle karşılıklı anlaşarak sözleşmesini fesih edildiği öğrenilen  Serhat Yapıcı, Genç yaşta Akhisar Belediyespor Basketbol takımının başına  geçtiğini  belirterek, “ Bana bu görevi veren  Akhisar Belediyespor  başkan ve yönetimine çok teşekkür ederim. Bazı sakatlıklar ve şansızlıklar sonucunda istenen sonuçları elde edemedik. Nerede olursam olayım Akhisar Belediyespor Basketbol takımının başarılı olması benim en büyük arzumdur.” Dedi. 

Takımın menajeri Rıza Çakır,”Karşılıklı anlaşarak yollarımız Serhat Yapıcı İle yollarımızı ayırdık. Yerine Trabzon  Gelişim takımı sorumlu koçu Ali Uruk ile anlaştık. Bu hafta Konya’da eleme usulü ile yapılacak  Federasyon kupası maçlarına ve ligde kalan 15 haftada takımın başında Ali Uruk olacaktık.” Dedi. (Haldun Akyüz)