Anadolu Yıldızlar Ligi Ana lig organizasyonunun basketbol branşında Manisa il karmasına Akhisargücü Spor Kulübünden 2 oyuncu seçildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst gruba katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması, tüm paydaşlarının sporun gelişimi için işbirliği içerisinde bulunmalarının sağlanması hedefleri doğrultusunda il müdürlüklerince oluşturulan il karmaları seçim komiteleri marifeti ile belirlenen sporcuların il karmaları şeklinde hazırlanan statüye uygun olarak yerel, bölgesel ve ulusal spor faaliyetlerini kapsayan Anadolu Yıldızlar Ligi Analig organizasyonunun basketbol branşında Manisa il karmasına Akhisargücü S.K.’nden 2 oyuncu seçildi.

Konu ile ilgili kulüpten yapılan açıklama şu şekilde:

“Her yıl U-14 seviyesinde organize edilen lige bu sezon gelen teklif üzerine 16 kişilik kadroda Elifnaz Özgön, Nur Sena Akbaş, Dilan Er ve Sudenaz Özgön olmak üzere 4 oyuncumuz,28-30 Aralık tarihlerinde Muğlada düzenlenen grup müsabakalarında 12 kişilik kadroda Elifnaz Özgön ve Nur Sena Akbaş Manisa il karmasında müsabakalara katılmıştır. Gruplarında Eskişehir il karmasına 50-45 kaybetmesine rağmen, Bilecik il karmasını 82-32 mağlup ederek 8-10 Şubat tarihleri arasında oynanacak Çeyrek Final müsabakalarına katılmaya hak kazanmıştır. Akhisargücü S.K. olarak Manisa il karması kadrosundaki tüm oyuncularımızı ve antrenörleri Neslihan Doğan hocamızı kutlarken, altyapılardaki ilk sezonumuzda böyle bir organizasyonda sahne alan oyuncularımızın, onlara her anlarında destek olan, bizlere güvenerek emanet eden ailelerinin ve oyuncularımız üzerinde emeği bulunan hocalarımızın emeklerinin karşılığını alırken görmek bizleri mutlu ediyor. 

Mustafa Kemal Atatürk’ün: “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim.” sözünü ilke edinerek çıktığımız bu yolda çocuklarımızı bu noktalarda görmek, kulüp olarak hedeflerimiz doğrultusunda gitmeye çalıştığımızın bir göstergesi olup, her zaman daha iyisini yapabileceğimizi düşünerek çocuklarımızın iyi birer sporcu olabilmesi adına daha büyük istek ve şevkle çalışmaya itmekte. Bu bağlamda 8-10 Şubat tarihleri arasında yapılacak olan müsabakalarda İl karması takımında yer alacak tüm sporculara ve hocalarına başarılar diliyoruz.”