Spor Toto Süper Lig’in 10. haftasında oynanan Ege derbisinde Akhisaspor evinde konuk ettiği Göztepe’yi Josue’nin ayağından bulduğu gol ile 1-0 mağlup etmeyi başardı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Akhisarspor Teknik Direktörü Cihat Arslan, sözlerine Cumhuriyet Bayramını kutlayarak başladı. Arslan, sözlerine şöyle devam etti: “Önemli bir maçtı. Çok kırılganlık yaşadık. Kasımpaşa maçının 55 dakikası çok iyi oynadık ama yediğimiz golden sonra maçı devam ettirememiştik. İnancımız bitmişti. Bugün maçın başında golü bulduk. Türkiye liginde sadece profesyonellik ile değil biraz da yürekten oynayarak, duyguyu da katmak gerekiyor. Takımımız bugün yürekten ve içten oynadı. Galibiyette bu büyük bir etkendi. İkinci, üçüncü pozisyonları da bulduk. Skoru arttıramayınca da kazanamayan takımın stresini yaşamak da gayet doğaldı. Maçın sonlarında bulduğumuz pozisyonlar gol olsa belki daha bir nefes alma şansımız olurdu ama atamayınca da son dakikalar bizim için çok zor geçti.  Dany’i sakat verdik bir pozisyonda. Takım yürekten oynarken birileri sakatlanabilirdi. Onlar da fedakarca mücadele ettiler” dedi.

 “Sevilla siklet olarak bizden farklı bir takım”

Takımda kaliteli ayakların olduğunu kaydeden Arslan, konuşmasına şöyle devam etti: “Takımımız tecrübeli oyunculardan kurulu. Bu kalite ve tecrübeye duyguyu ve mücadeleyi katmamız gerekiyordu. Bugün biraz o bizim için kazanılmış oldu.  Sevilla siklet olarak bizden farklı bir takım. Oradaki mağlubiyetten sonra 17 saat yol geliyoruz.  Sakatlanan oyuncularımız var. Tecrübeli bir takım olduğumuz için de toparlanma seviyelerimiz biraz daha güç. Bunun hepsinin ötesinde bu mazeretleri kapatabilecek bir inanç vardı bugün.  Bugün takımı inanç ayakta tuttu. O yüzden kazandık. Oyuncularımı tebrik ediyorum”

“İlk yarı için 18 puan gibi bir hedef koyduk”

İlk yarıda hedefledikleri bir puan olup olmadığı yönündeki bir soruyu yanıtlayan Arslan, “Biz en son konuşmamıza göre 18 puan gibi bir hedef koyduk. İnşallah ona ulaşabilirsek ikinci yarı bizim takımımız 22-23 puanları bulur. O zaman sıkıntı yaşamadan lige devam edebiliriz. Ufak tefek küçük sapmalar olabilir ama hedeflediğimiz bu. Bizim takımımız güçlü hale gelirse ben içeride-dışarıda ayrımı da yapmıyorum. Fatih hocanın da dediği gibi ‘saha sonuçta. Aynı ebatlar, aynı sahalar. Senin takımın iyiyse her takımı her sahada yenersin’” diye konuştu.

  - Bektaş: “Maalesef maça tam konsantre olamadık”  

  - Göztepe Teknik Direktörü Bayram Bektaş:  

  - “Yaklaşık 8-9 tane rakip ceza sahasında gol girişimimiz var bunun bir tanesi direkten döndü”  

Göztepe Teknik Direktörü Bayram Bektaş, Akhisarspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, “Rakip 1-0 öne geçme fırsatını yakaladığı için biraz daha defansif oynadı. Biz bir türlü açamadık. 3. bölgede top tutamadık. Olmadı, üzgünüz” dedi.  

  Spor Toto Süper Lig’in 10. haftasında Göztepe, deplasmanda konuk olduğu Akhisarspor’a 1-0 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Göztepe Teknik Direktörü Bayram Bektaş, “Üzgünüz. Kazanmak için sahaya çıktık ve maalesef henüz daha 3. dakikada çok basit bir gol yedik. Gol pozisyonunda uzaklaştıramadık topu. Rakibin iyi vuruşuyla 1-0 geriye düştük. Rakip golü attıktan sonra kapandı. İlk yarı golü aramak adına daha iyi bir oyun sergilemedik. Maalesef maça tam konsantre olamadık. İlk yarıda basit top kayıplarıyla rakibimize çok atak verdik. Rakip ikinciyi de bulabilirdi. Rakibin beklerinin ne kadar ofansif olduğunu, kanatlardan çok etkili olduğunu biliyorduk. Hem ortalar yaptırdık hem de ortalara vurdurduk maalesef. Gerideki eşleşme doğru değildi. İkinci yarı daha ofansif anlamda oyun oynadık. Başarılı da olduk ama yine de basit top kayıpları yaptık. Atakları daha olgun yapmamız gerekiyordu. Yaklaşık 8-9 tane rakip ceza sahasında gol girişimizi var bunun bir tanesi direkten döndü. Bunu yaparken defansın güvenliğini dikkate almalıydık. Rakip de kontra ataklarla gol bulabilirdi. Bizim gibi oyun disiplinden kopmayan bir takım bugün bunu çok yerine getiremedi. 1-0 gerideyken belki golü erken bulsaydık, rakibin dengesi bozulabilirdi. Rakibin amacı 3 puan almaktı. Hafta içi oynayan bir takip vardı. Eğer gol yemeden dakikalar geçmeden oyunu tutabilirsek rakibin temposunu düşeceğini biliyorduk. Rakip 1-0 öne geçme fırsatını yakaladığı için biraz daha defansif oynadı. Biz bir türlü açamadık. 3. bölgede top tutamadık. Olmadı, üzgünüz. Akhisar’ı tebrik ediyoruz. Her maçımızı kazanmak için oynayacağız. Bir an önce bu maçı unutup ona hazırlanmak istiyoruz” dedi.

(BG-KM-HŞ-MÖ-ED)