40 üyeden 30 üyenin katılımı ile Akhisar Tetiker kıraathanesinde gerçekleşen ilk kongrede tek liste ile seçime giren başkan Şerif Türkan ve arkadaşları tüm oyları alarak Sanayispor’un yönetim kurulunu oluşturdu. 

Saat 20.00’de Tetiker kıraathanesinde başlayan kongre, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. 

Kongrede divan başkanlığına Bilgin Değirmenci, katip üyeliklere Tolga kuş ve Gökhan Kıyak seçildi. Faaliyet ve denetleme raporların okunmasından sonra yönetim ve denetleme kurulu seçimine geçildi. Şerif Türkan başkanlığında yönetim kurulu Hüseyin Pala, Ersoy Kazar, Efe Dursun ve Hakan Demirel’den oluştu. Denetim kuruluna Zafer Dibekalan, Bilgin Değirmenci ve Gürhan kıyak seçildi. 

Dilek ve temenniler bölümünde konuşan Sanayispor Başkanı Şerif Türkan;” Uzun süredir kurmak istediğimiz Sanayispor takımımızı kurmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2019 yılı Mart ayında başlayacak Manisa 2.ci Amatör kümeden başlayarak, bir üst lig olan Manisa 1. Amatör kümeye yükselmek istiyoruz. Sanayi esnafının yıllardır kurmak istediği ve bu gün sanayi esnafı arkadaşlarımızla kurduğumuz Sanayispor’u başarıdan başarıya koşturmak istiyoruz” dedi.

Sanayispor antrenörü Hüseyin Pala;” Manisa 2.ci Amatör kümeye iyi hazırlanmak istiyoruz. Antrenmanlara haftanın iki günü Salı ve Perşembe günleri Kovalık stadında çalışacağız” dedi.