TBF Federasyon Kupası çeyrek finalinde Akhisar Belediye, karşılıklı gelgiterin olduğu maçta karşılaşmayı yedi kişi tamamlayan Ankara DSİ’yi Serhat'ın son saniye turnikesiyle 73-72 yenerek yarı final biletini kapan üçüncü takım oldu.

Maça Ankara DSİ daha hızlı başladı. Başkent ekibi, Berent ve Rey ile etkili olurken Akhisar Belediye Cenk ve Çağdaş’ın dış atışları karşılık verdi ve ilk 5 dakikayı 9-4 önde kapattı. Başkent ekibi, Xavi Rey’in sırtı dönük oyunlarından feydalanmaya devam ederken Deniz Genç de dış atışlarla İspanyol oyuncuya eşlik edince maçta tekrar sağlandı (12-12). Periyodun son bölümünde Cenk ve Berkay ile tempoyu artıran Akhisar, periyodu 20-17 önde kapattı.

İkinci çeyreğe Akhisar Belediye daha hızlı başladı. Berkay ve Bajramovic ile içeriden etkili olan Akhisar ekibi, farkı çift hanelere yaklaştırdı (28-19). Başkent ekibi, Berkcan ve Önder’in dış atışları ile rakibine karşılık verip fark 6 sayıya indirdi (32-26) ancak Akhisar ekibi Barbaros’un boyalı alandan bulduğu sayılarla farkı çift hanelere kadar çıkardı (36-26). Ankara DSİ, çeyreğin sonuna doğru Orçun ve Deniz ile farkı azaltmaya çalışsa da Akhisar Belediye soyunma odasına 41-36 önde girdi.

Üçüncü çeyrek karşılıklı basketler ile başladı. Akhisar Belediye’de Bajramovic ve Berkay ile etkili olurken Ankara DSİ, Orçun’un dış atışları ve Deniz ile seri yakalayarak rakibine karşılık verdi ve uzun bir aradan sonra öne geçti (48-46). Hem hücumda hem de savunmada rakibine karşı dirençli bir oyun sergileyen başkent ekibi, Xavi Rey’in oynamadığı bu periyotta Deniz’den bulduğu sayılar ile farkı 9 sayıya kadar çıkardı ve oyunun karar periyoduna 57-48 önde girdi.

Son çeyreğe Akhisar Belediye kontrollü başladı. Çağdaş ve Serhat ile boyalı alandan etkili olmaya çalışsa da Ankara DSİ Önder ve Deniz ile 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu sayılar ile farkı çift hanelere (66-54). Savunmadaki agresifliğini artıran Akhisar Belediye, hücumda da Çağdaş ve Kenan Bajramovic ile etkili oldu ve farkı 1 sayıya kadar indirdi (72-71). Maçın sona ermesine 00:03 saniye kala Serhat Uğur ile öne geçen Akhisar ekibi, maçtan 73-72 galip ayrıldı ve yarı finale yükseldi.

Akhisar Belediyesi: Serhat Uğur 18 sayı, 3 ribaund, 2 asist, Çağdaş Erdoğan 16 sayı, 5 asist, Berkay Kansu 11 sayı, 4 ribaund.

Ankara DSİ: Deniz Genç 24 sayı, 3 asist, Orçun Tunca 17 sayı, 6 ribaund, Önder Külçebaş 12 sayı, 7 ribaund