Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ülkenin 1. Başkanı olarak görevine resmi olarak başladı. Kabine açıklandı. Manisalı 3 bakan kabine de yer aldı. 10 milletvekili ise Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Manisa’yı temsil edecek. Milletvekillerinden 2’si ise Akhisar’dan AK Partili Uğur Aydemir ve Cumhuriyet Halk Partisi’nden Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu oldu. 

Tüm bunlar geride kalırken gözler yerel seçime çevrildi. Tüm ülkede olacağı gibi yerel seçim Manisa ve Akhisar’da da çok hareketli geçecek. Genel seçimler için yapılan ittifak yerel seçimlerde olmayacak. Buna göre belediye başkanlığı için çıkacak adayları kıyasıya bir mücadele bekliyor.

Akhisar kamuoyunda heyecan yaratacak ve gerek kendilerinin düşündüğü, gerek teklif karşısında sıcak bakabilecek potansiyele sahip olan veya halkın sıcak baktığı sürpriz isimler kulislerde konuşulmaya başlandı.

İşte Akhisar’ın Belediye başkanlığı için kulislerde konuşulan aday adayları; 

Salih Hızlı, İbrahim Sayın, Cemal Gürmen, Fatih Füzün, Alper Alhat, Hüseyin Eryüksel, Besim Dutlulu, Zerrin Mastan, Bülent Sağlam, Hüsnü Erer, İsmail Fikirli, Lüftü Akdağ, Gökhan Gürel, Aydın Coşkun, Özkan Kalın, Doğan Ensivri, Arif Oruntaş, Öner Alanç, Aslı Öz, Mansur Onay, Mustafa Kındıroğlu

Manisa Merkez için konuşulan isimler ise Manisahavadisleri sitesinden Cemil Seval’in özel haberinden alınan bilgiye göre şu şekilde;

İşte Manisa’nın Büyükşehir, Şehzadeler, Yunusemre ve diğer ilçeleri için kulislerde konuşulan aday adayları;

Cengiz Ergün, Selçuk Özdağ, Ömer Geriter, Özgür Özel, Adnan Erbil, Berk Mersinli, Gökhan Karaçoban, Murat Baybatur, Mehmet Çerçi, Saadet Koşmaz, Ömer Faruk Çelik, Orkun Şıktaşlı,  Mesut Bayram Laçalar, Ahmet Tonguç, Murat Kümüştekin, Halil Tokul, Semih Balaban, Mehmet Güzgülü, Erdinç Yavaşlı, Mustafa Genç, Recai Berber,  Çağrı Tuatay, Serdar Bozyaka.