Soma Yapı Denetim Şirketi kurucusu ve ortağı olan Makine Mühendisi Hacet esnaf arkadaşlarına ülkenin huzura ihtiyacı olduğunu,16 yıldır ülkeyi yöneten iktidarın yorulduğunu ifade ederek ülkeye barış ve huzur gelmesi için 13. Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye ve Cumhuriyet Halk Partisine oy istedi. 

Esnaf ziyaretinden sonra Soma Kadın Atölyesi’ni ziyaret eden  Hacet burada üreten kadınlarla ve eğiticiler  ile görüştü. 2014 Yılında yaşanan maden faciasının ardından bölgedeki kadınların rehabilitesi,kişisel gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla Genç Hayat Vakfı tarafından kurulan atölyede kadınlar buluşuyor ve üretiyor. Üretilen gıda ve el emeği ürünlerden bir paket HACET’e hediye edildi. Hacet’te “Ben aynı zamanda KEDV’in Liderlik,Politik Katılım ve Toplumsal Cinsiyet Eğiticisiyim sizlerle bu bağlamda bir eğitim planlamıştık ancak seçimler nedeniyle bu eğitimimiz ertelendi 24 Hazirandan sonra kadın istihdamının,kadın kooperatiflerinin desteklendiği günlerde buluşup sizlerin başlatmış olduğunuz bu çalışmaları daha ileriye götürmek için çalışmalar yapacağız.” Diyerek Cumhurbaşkanı Muharrem İnce ve Türkiyenin Kurucu Partisi Cumhuriyet Halk Partisi için destek istedi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme  Derneği Soma Şubesini ziyaret eden Hacet burada mozaik kursu eğitimi kursiyerleri ve yönetim kurulu üyeleri ile buluştu.Türkan Saylan’ın Kurucusu olduğu Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin kız çocuklarının okuması konusundaki başarılarının çok önemli olduğunu vurgulayan HACET, kendilerinin de Akhisar’da Akhisar Kadın Derneği’ni kurmadan önce ilk olarak  Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ni kurmayı istediklerini gerekli girişimlerde bulunduklarını ancak kurucu üyelerin kendilerinin tüzüklerini yazdıkları yerel yaşam ve kadın eksenli çalışmaları hedefleyen Sivil Toplum Kuruluşu Kurmak yönünde irade göstermeleri üzerine Akhisar Kadın derneğini kurduklarını ifade ederek ,Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin herkesin kalbinde çok özel bir yerde olduğunu söyledi. 

Son olarak Soma ilçesinde ROTA Kooperatifi ziyat eden HACET burada üreten kadınlarla buluştu. Çok güzel tasarım el işi ürünler üreten kooperatif üyeleri yurt içi ve yurt  dışı fuarlara katıldıklarını,yurt dışından gelen tasarımcılardan tasarım eğitim aldıklarını ifade ettiler.” Her biri ürünü teker teker inceleyen ve hayranlığını gizleyemeyen HACET” bizim kadınlarımız üretken,üretmeyi aile ekonomisine katkıda bulunmayı çok istiyorlar.Biz bunu biliyoruz onların evlerinden çıkmaları özgürleşmeleri üretmeleri için mahalle kreşleri planlıyoruz.Gelin 24 Haziran seçimlerinde Muharrem İNCE’yi Cumhurbaşkanı  Millet ittifakını mecliste güçlü yapalım ve ülkeye rahat bir nefes aldıralım.dedi.