Milletvekili seçildiği takdirde Saruhanlı için hazırlamış olduğu projeleri ilk defa açıklayan Karaköse partililer tarafından ayakta alkışlandı. Saruhanlıya yönelik hazırladığı projelerden sadece 4 tanesini açıklayan Karaköse, “Bu projeleri hayata geçirdiğimiz takdirde Saruhanlı 5 sene içinde sosyoekonomik olarak gelişmiş bir ilçeye dönüşecek” dedi. 

İYİ Parti Saruhanlı ilçe teşkilatında partililerle buluşana İYİ Parti Manisa Milletvekili aday adayı Halitpaşa Mahallesinden Erdinç Karaköse, milletvekili seçildiği takdirde Saruhanlı’nın çehresini değiştirecek projelerini ilk defa anlattı ve projelerinin sadece Saruhanlı ile kalmadığını Manisa’nın bütün ilçeleri için projeleri olduğunu ve bunları gerçekleştirdiği takdirde Manisalıların hayat standartlarının yükseleceğini ifade etti. 

“İYİ Parti’yi Kuvayi Milleye olarak görüyorum”

İYİ Parti Manisa milletvekili aday adayı Erdinç Karaköse, parti binasında partililerle buluşmasında şunları ifade etti: “Başta Saruhanlı İlçe Başkanımız Mustafa Güvenç olmak üzere yönetim kurulu üyeleri ve İYİ Partiye gönül vermiş vatandaşlarımıza bana kucak açtıkları için çok teşekkür ediyorum. Böyle önemli bir süreçte bu camianın içinde olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Ben İYİ Partiyi Saruhanlı’nın, Manisa’nın ve ülkemizin geleceğini yeniden huzurun, refahın ve mutlu insanların yaşadığı bir geleceğe taşımak için bir araya gelmiş gönüllüler topluluğu olarak görüyorum. Bu zamana kadar meslek hayatım boyunca Manisa’nın sosyal ekonomik değerlerini, Manisa insanının hayatını zenginleştirecek birçok çalışmanın içinde bulundum. Bu çalışmalarla Manisa’ya bir şeyler sağlamaya çalıştım. Ama bulunduğum makamlar Manisa insanına artı kazandıracak çalışmalara yapacak makamlar değildi. Çalışma hayatım boyunca edindiğim birikimler sonucu Manisa insanına artı bir yaşama kalitesi kazandırmanın ancak siyasi bir görevle yapılabileceği inancı ile bir milli mücadele ekibi, bir Kuvayi Milliye hareketi olarak gördüğüm İYİ Partinin saflarına katıldım. Ülkenin, Manisa’nın ve Saruhanlı’nın geleceğinde, biriktirmiş olduğum bilgi ve tecrübe ile en güzel hizmetleri üretmek hedefi ile İYİ Partiden milletvekilliğine aday oldum. 

“Halk meclisleri ile doğrudan demokrasi uygulanacak”

Milletvekilliğinin milletin derdini çözecek isteklerini karşılayacak bir sorumluluk makamı olduğunu söyleyen Karaköse, “Böyle bir sorumluluk makamı ancak milletle çok iyi organize edilmiş organik bir bağ içeren bir yapının içinde mümkün olabilir. Milletvekilleri milletin ulaşamadığı birisi olmamalı. Vekilin milletiyle organik bir bağ içerisinde olması gerekir. Bende bu amaçla bilindik vekil anlayışıyla değil, halkın sorununu çözmeye kendini adamış bir görevli olmak istiyorum. Eğer seçilirsem il merkezinde bir milletvekilliği ofisinin aynı kamu kuruluşu gibi çalışan bir ofisin kurulmasını sağlayacağım. Aynı zamanda bu ofisin ilçelerde İYİ Parti ilçe teşkilatları çatısı altında irtibat bürolarını kuracağım.  Bu yapıyla biz doğrudan demokrasi anlayışı ile bu bölgenin insanının sorunlarını çözme noktasında aktif olarak çalışacağız. Aynı zamanda ay bir defa Manisa’nın ilçelerinde bir halk meclisi tarzında organizasyonlar yaparak halkımızla iç içe olacağız. Böyle bir çalışma anlayışı vatandaşımızın isteklerinin karşılanabileceğini düşünmesini ve güven duymasını sağlayacaktır. Ben böyle bir milletvekilliği ile halkımızın gelecek umuduna sorumluluk bilinci ile talip olmak için bu yola çıktım.” Dedi. 

“Arazilerin yaklaşık yüzde 80’i bankalara ipotekli”

Karaköse şöyle devam etti: “Öyle bir süreçten geçiyoruz ki varlık içinde yokluk çekiyoruz. Refah içinde yaşaması gerekirken yaşayamayan bir Saruhanlı, Manisa ve ülke gerçeği önümüzde. Bizim topraklarımızın üstünde yaşayan çiftçilerin arazilerinin yaklaşık yüzde 80’i bankalara ipotekli durumda. Bu mülkiyet hakkının sınırlanması demektir. O arazi artık borcunu ödemediğin sürece senin değil demektir. Çiftçi kendi tarlasında kiracı oldu. O çiftçilerin çocukları da fabrikalarda asgari ücretle çalışmaya mahkûm oluyor. Böyle bir Saruhanlı ve Manisa kabul edilebilir mi? Ne Saruhanlı bu durumu hak ediyor ne de Manisa. Bunlar ama ulusal düzeyde politikaların yanlışlığı ama yerelde ki politikaların insanımızın menfaatine olmaması sonucu gerçekleşen neredeyse isyan ettirecek bir durum. Buradan hareketle Manisa’nın ve Saruhanlının insanının lehine yeniden katma değer olarak dönecek ulusal düzeyde tarım politikalarında ve sanayi politikalarında kanuni düzenlemelerde bizim insanımızın lehine bir refah artışı, huzur ve mutluluğuna hitap eden bir sosyoekonomik gelişmişlik artışı olarak döndürmek için var gücümle çalışacağım.” 

“Manisalı ürettiğinin karşılığını alamıyor”

Manisalıların ürettiğinin karşılığını alamadığını belirten Karaköse, “Manisa, Türkiye’de Gayri Safi Milli Hâsılaya sahip 10. Şehir. Ama kişi başına düşen milli gelire baktığımızda 16. Sıraya geriliyor. Asıl kabullenilmeyecek durum GSMH’da 10 olan Manisa sosyoekonomik gelişmişlik yaşam kalitesinin değerlendirildiği bir endekste ülke genelinde 32. sıraya düşüyor. Bu ne demek ürettiği halde karşılığını alamadığı ve Manisa’yı ve Saruhanlıyı yönetenlerin Manisa insanına üretimi, zenginlik olarak döndüremediği gerçeği ile karşılaşıyoruz.” Dedi.  


Karaköse’den Saruhanlı’ya katma değer kazandıracak projelerden bazıları

“Gıda ihtisas organize sanayi bölgesi”

Manisa’nın ilçelerine yönelik hazırladığı ve Manisa’yı uçuracak dediği projeleri Saruhanlıda açıklamaya başlayan Karaköse şunları söyledi: “Şimdiye kadar yaptığım çalışmaların birikimleri olarak öngördüğüm birçok projem bulunuyor. Doğup büyüdüğüm ve yaşamaktan gurur duyduğum Saruhanlı’nın için birkaç tane proje ile sosyoekonomik hayatının değişebileceğini düşünüyorum. Tabi ki bütün ilçelerimiz için projelerim, hayata geçirmek istediklerim var ama burada Saruhanlı için olan projelerimi anlatacağım. Saruhanlı adeta gıda ovası konumunda bir ilçe. Öncelikle Saruhanlı’nın bu zenginliğini ürettiği tarımsal ürününü nihai mamul haline getirip katma değerinin yükselebilmesi için “gıda ihtisas organize sanayi bölgesine” ihtiyacı var. Bunun için yer sorunu da yok.  Saruhanlı için çalışacağım ilk konu gıda ihtisas organize sanayi bölgesi yapılması için olacak.”

“Mermercilik organize sanayi bölgesi”

“İkinci projem ise mermer üzerine. Saruhanlı büyük mermer potansiyeline sahip. Ve şu anda o mermer yataklarından farklı şehirlerden gelen şirketler mermerleri kütle olarak çıkarıp il dışına ham olarak taşıyorlar. Hem çevre zarar görüyor hem yollarımız bozuluyor hem de Saruhanlılı vatandaşımızdan çok az istihdam sağlanıyor. Saruhanlıya mermerin çıkarıldığı kaynaklarını yeniden rehabilite eden o kaynakları yeşillendirerek erozyonu, çevre kirliliğini yok edecek bir mermercilik organize sanayi bölgesi kurulmasını temin etmek yapmak istediğim çalışmalardan birisidir.” 

“Hayvancılık organize geliştirme bölgesi”

“Saruhanlı ve çevresi ilimizin en önemli tarımsal alanlarına sahip. Üçüncü proje olarak bu bölgede bizim hayvancılığımızda nerdeyse tükenme noktasına geldi. Bu süreçte üretim ve kazanç kaybına yol açıyor. Bunu yeniden tersine döndürmek için Saruhanlıda seçilmiş 4 bölgede hayvancılık organize geliştirme bölgesi kurulacak. Mera veya buna benzer bölgelerin içinde ki güvenlik önlemlerinden, en modern yemleme, beslenme ve diğer hayvanların girişini temin edecek entegre tesislerini de içine alan, orada üretilen sütü, peyniri işleyebilecek tesislerinde içinde olacağı çok geniş kapsamlı hayvancılık organize geliştirme bölgesi projem içinde milletvekili seçilmem dahilinde gerekli çalışmaları yapacağım.” 
“Saruhanlı’ya hal ve biber borsası”

“Dördüncü projem ise Saruhanlıdan itibaren Mütevelli, Koldere, Develi, Halitpaşa,  Alibeyli, Heybeli, Bedeller, Büyükbelen, Çullugörece ve Gölmarmara’ya kadar bu bölge bir sebze koridoru. Burada ki çiftçinin ürettiği biberi Mersin’de ki Adana’da ki tüccar fiyatları belirliyorsa bu bizim insanımızın kazancını yeterince koruyamadığı anlamına gelir. Ama burada profesyonel bir hal organize edilirse ve hal içinde biber borsası oluşturulursa çiftçimizin ürettiği biberin tarlada mı kalacak endişesi ortadan kalkacak ve şimdi ki sattığı fiyattan daha yüksek fiyatlara satabilecek.”

“Saruhanlı gelişmiş bir ilçeye dönüşebilir”

Saruhanlı’ya yönelik hazırladığı projelerden sadece 4 tanesini tek tek partililere açıklayan Karaköse son olarak şunları ifade etti: “Bu dört proje Saruhanlının hayatını 5 sene içinde sosyoekonomik olarak gelişmiş bir ilçeye dönüştürür. Bunlar sadece hazırladığımız çalışmalardan bazıları. Bunlar gibi hayata geçirilmeyi bekleyen ve hem Saruhanlı’ya hem Manisa’ya her anlamda çok büyük katkıları olacak çok fazla projemiz mevcut. Milletvekili seçilirsem yasal düzenlemeler, hükümetin yaklaşımı burada o yapıların kurulması ile ilgili her türlü sürecin önderi hatta bizzat uygulayıcısı olarak takipçisi olacağım. Allah nasip ederse Saruhanlıda 5 sene sonra yaptıklarımızın haklı gururunu yaşayacağız.”