Bir dönem önce  CHP’den Akhisar Belediye başkanlığı için, şimdiki Milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu ile ön seçime giren, çok az  bir farkla binde 5 gibi daha az oy alarak önseçimi kaybeden Doktor  Gökhan Gürel’in MHP’den  Belediye başkan adayı olacağı dedikodularına son noktayı koymak için Akhisar’a geldi. “Kapı çalan kim olursa olsun ben CHP’liyim.” Dedi.

Milletvekili seçimlerinde ve  yapılacak belediye başkanlığı seçimlerinde adımın tekrar  gündeme getirilmesi üzerine açıklama yapmak mecburiyetinde kaldığını büromuza gelerek açıklayan  Doktor Gökhan Gürel, “Önce şunu belirtmek isterim. Şahsıma değişik partilerden de olsa milletvekili seçimlerinde ve belediye başkan adaylığı konusunda gösterilen ilgiye çok teşekkür ederim. 

Dostlarım bir ayı geçkin bir zamandır arıyorlar. Doğrudur Milletvekili seçimlerinde ve belediye başkan adaylığı konusunda İyi partiden  teklifler yapıldı. Yapılan teklifleri nezaket çerçevesinde karşılayıp, atalarımdan beri sosyal demokrat bir yapıya sahip olduğumu belirtip,  ben siyaset yapmaya devam edersen mutlaka ve mutlaka CHP sinde  yapacağımın bilinmesini isterim. Siyasette önemli olan  birlikte hareket etmektir. Kırgınlıklar ailelerde bile olur. Önemli olan ülkeye, yaşadığınız şehre karşılık beklemeden ekibinizle birlikte hizmet etmektir.” 

Kendisi için  “seçimi kaybetti. Akhisar’a çok seyrek geliyor.” Sözlerine de açıklık getiren Dr. Gökhan Gürel, “Sağlık açısından çok önemli görevlerim var. 

Türkiye’nin ve Avrupa’nın değişik yerlerinde takip ettiğim hastalarım var. Özellikle çocuklarımızın geleceğinde sağlığın ve eğitimin ilk sırada olduğu bilinci ile gece gündüz çalışıyorum. Ayrıca siyasete nokta koymuş değilim. Bu dönemi sadece bir virgül olarak değerlendiriyorum. Adaylar belli olduktan sonra  sahada olacağım. Ve partimin kazanması için elimden geleni yapacağım. Tekrar ediyorum ben CHP’liyim. Başka bir partide siyaset yapmam.” Dedi.