CHP’nin Manisa’da 3 vekil çıkaracağının garanti olduğunu ifade eden Gezici, CHP’de bulunan fazla seçmen oylarının İYİ Parti’ye kayması ile Ak Parti’den bir vekil sayısı düşebileceğini söyledi. 

Gezici Araştırma Şirketi Başkanı Murat Gezici, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerine ilişkin Manisa’da çarpıcı açıklamalarda bulundu. 6-8 Haziran’da yaptırdığı ankete göre Manisa’da ortaya çıkan sonuca ilişkin konuşan Gezici, Manisa’daki seçimlerin kaderini Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) seçmeninin belirleyeceğini söyledi. 

MHP MANİSA’DA SON 25 YILIN EN KÖTÜSÜ

Ak Parti’nin Manisa’da 2015 Haziran ve Kasım genel seçimlerine göre oylarının artırmasının imkansız olduğunu dile getiren Gezici, aynı zamanda MHP’nin kaybettiği görülen yüzde 80 oy kaybının İYİ Parti’ye yöneldiğinin gördüklerini açıkladı. Gezici, “6-8 Haziran tarihinde yaptığımız çalışmaya dayanarak söylüyorum. Milliyeti Hareket Partisi (MHP) Manisa’da son 25 yılın en düşük oy oranını alacaktır. İYİ Parti’nin ise çok büyük bir çıkış yapacağı görülüyor. İYİ Parti’nin çıkaracağı vekil sayısı Manisa’da sürpriz olmaz.” diye konuştu. 
FAZLA SEÇMEN AK PARTİ’DEN VEKİL KOPARACAK

CHP’nin Manisa’da 3 vekil çıkaracağını, 45 bin civarında ise fazlalık oyunun olduğunu dile getiren Gezici, 15 bin oyun İYİ Parti’ye verilmesi halinde Ak Parti’nin bir vekil kaybedeceğini kaydetti. Gezici, “CHP’nin Manisa’da 3 milletvekili olduğu görülüyor. CHP kesinlikle 4’üncü vekili alamıyor ve CHP’de 45 bin civarında fazla bir oy var. Halbuki CHP’liler buradaki oyları, 15 binini İYİ Parti’ye vermiş olsalar, Ak Parti’den bir milletvekilinin kopma oranı yüksek.” diye konuştu. 

İYİ PARTİ’DE YÜKSELİŞ DEVAM EDİYOR

İYİ Parti’nin her geçen gün seçmen sayısını arttırdığına dikkat çeken Gezici, şöyle devam etti: “CHP seçmeni bir önceki yerel seçimlerde Balıkesir, Adana ve Manisa’da muhalifteki kişilere oy vererek, belediye başkanlıklarının kazanılmasında önemli rol oynamıştı. CHP seçmeni 3’ten fazla vekil çıkaramadığını mantıksal olarak düşünerek, son yapılan anketlerde Manisa’da da İYİ Parti’ye oy verdiği gözlemlendi. Buradan da görüldüğü gibi 15 bin kişilik CHP seçmeninin İYİ Parti’ye oy vermesiyle Ak Parti’den bir vekil kopmasına neden oluyor. İYİ Parti’deki yükselişin devam etmesi, Manisa’da Ak Parti’nin oylarının azalmasına neden oluyor. Böylece Ak Parti’de milletvekili sayısının düştüğü görülüyor.”

MHP VE HDP’YE MANİSA’DA VEKİL YOK

HDP’de baraj sorununun görülmemesinden dolayı CHP’den HDP’ye seçmen kayması olmadığı gibi İYİ Parti’ye seçmen kayması olduğuna değinen Gezici, “HDP’de baraj sorunu yok. Bu nedenle Manisa, Adana, İzmir gibi bölgelerde CHP’den HDP’ye kayış yok. CHP seçmenin bir kitlesi İYİ Parti’ye oy verdiği görülüyor. Bunun bu şekilde devam etmesi ve sandığa yansıması halinde birçok ilde olduğu gibi Manisa’da da Ak Parti’den bir vekil koparak, İYİ Parti’ye geçecek. Manisa’da MHP ve HDP’nin milletvekili çıkaracağı görünmüyor.” Dedi. 

SEÇİM İKİNCİ TURA KALACAK

Son olarak Türkiye geneli konuşan Gezici, “Önümüzdeki süreçte meclis çoğunluğunu kaybedildiği görünüyor. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığını ilk turda alamadığı ve ikinci tura kaldığı görülüyor.” Diye konuştu.