Açıklama sonrası CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu’da 3 Aralık Dünya Engelliler günü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğu gazetecilere yaptığı açıklamada; “Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler günü, bir ülkenin gelişmişliği engellisine verdiği değerle ölçülür. Engellisi o ülkede huzurlu mutlu yaşıyorsa gelişmişlikten bahsedilebilir. Son yıllarda engellilerimizle ilgili çok ciddi kaynak ayrılıyor. Fakat bunların ne kadarı engellilerin hayatına olumlu şekilde yansıyor. Mesela 50 işçiyi geçen işyerlerinde engelli çalıştırılması lazım devletinde çalıştırması lazım. Fakat bakıldığı zaman bu kontenjanın doldurulmadığını üzülerek görmekteyiz. Engellilerimizin ciddi sıkıntıları var inşallah el birliği ile bu sıkıntıları aşacağız. 

ENGELSİZ AKHİSAR OLMALI

Önümüzde yerel seçimler var şehirler acaba ne kadar engellilerimize göre dizayn edilmiş. Engelsiz şehirlerde yaşamamız lazım. Akhisar’a baktığımız zaman bir engelli için çok sıkıntılı olduğunu görüyoruz. 31 Mart’tan sonra gelecek yerel idarecilerin bu kentin engelsiz hale getirilmesi için yoğun çabalar harcaması lazım” dedi.