CHP İlçe Başkanı Av. İsmail Fikirli, yönetim kurulu üyeleri, Kadın Kolları başkanı Ruhan Tatlıdil, yönetim kurulu üyeleri, Belediye başkan aday adayları Adnan Selvi, Bülent Sağlam

 ve partili üyeler katıldı. CHP Parti lokaline gelen davetliler ve partilileri Belediye Başkan aday adayı Alkan Tavlı eşi Demet Tavlı, çocukları Arya ve Ares Tavlı ile karşıladı. Saat 12.30'da CHP Lokalinde Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Alkan Tavlı CHP'nin 3.cü Belediye Başkan aday adayı oldu.

 CHP lokalinde düzenlenen basın açıklamasında konuşan İlçe başkanı Av. İsmail Fikirli;" Bugün belediye başkanlığı için aday adaylığını Alkan Tavlı arkadaşımız belediye başkan aday adaylığını açıklayacak. Her zaman diyoruz, ülkemiz çok anormal bir dönemden geçiyor. Osmanlı’nın, İngilizlere, Fransızlara ekonomik olarak teslim olduğu Balta Limanı Ticaret anlaşmasından başlayarak 1875’deki Moratoryum ilan etmesine süren o süreci maalesef şu günlerde yaşıyoruz. Ülkemiz tamamen bir borçlanma ve rant ekonomisi içerisinde. Ne yazık ki çok kötü bir koşullarda aldığımız borçlanmaları saraylar yapmakla harcıyoruz. Aynen Osmanlı’nın son döneminde olduğu gibi. O dönemde seri olarak saraylar yapılmıştı. Dolmabahçe, Beylerbeyi, Yıldız gibi saraylar yapılmıştı. O dönemde Kıbrıs'ı kiraya vermek zorunda kalmıştık. 300 bin altına ikinci Abdülhamit, Kıbrıs’ı İngilizlere sattı. 78’de Osmanlı – Rus savaşı sonrasında bugünkü Yeşilköy’de Ruslarla Ayastefanos antlaşmasını imzaladık. O zaman Büyükçekmece, Küçükçekmece bütün olarak Rus ordusunun ordugahı haline geldi.

Şuanda da iyi yönetilmiyoruz. Hem siyasi açıdan, hem ekonomik açıdan iyi yönetilmiyoruz. Bizler hep partimizin genel başkan ve meclisi düzeyinde hem de örgütsel düzeyde bu aksaklıkları her ortamda dile getiriyoruz. Halkımıza anlatmaya çalışıyoruz" dedi.  

CHP Lokalinde Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Alkan Tavlı;" Sayın ilçe başkanım, sayın yönetim kurulu üyelerim, sayın kadın kolları başkanım, değerli hanımefendiler, değerli beyefendiler, yol arkadaşlarım, çok değerli basın emekçileri. Sevgili ailem sevgili dostlarım ve çok değerli Cumhuriyet Halk Partililer. Hepinizi yürekten selamlıyorum. Öncelikle buraya geldiğiniz için hepinize tek tek teşekkürlerimi sunarım. Değerli dostlarım; Benim tek sevdam Akhisar. Akhisar sevdasıyla diyorum ki; Akhisar'ın sorunlarını biliyorum ve bu sorunları çözmeye talibim. Yeni bir Akhisar yaratmak için,Şehrimizi uçuracak tüm projelerim, çalışmalarım hazır. Sizlerinde desteğiyle bu yola çıkıyorum. Hemşerilerim; 1989 yılında henüz 19 yaşındayken, Akhisar'da ilk iş yerimi bu cadde üzerinde açtığımda, kendime bir hedef koydum, bir hayal kurdum. O hedef ve hayal Akhisar halkına doğduğum ve doyduğum bu bereketli topraklara Belediye Başkanı olarak hizmet verebilmekti. Bugün bu hayali ve hedefi gerçekleştiriyor olabilmenin ilk aşamasına, aday adaylığı açıklamama hoş geldiniz" dedi.

ALKAN TAVLI BİYOGRAFİSİ

1970 Akhisar doğumluyum.Evli 2 çocuk babasıyım. Akhisarlı bir ailenin oğluyum. Ben bu şehirde doğdum. Misak-ı Milli İlkokulu, Ali Şefik Ortaokulu ve Akhisar Lisesi’ni bitirdim. Anadolu üniversitesi Dış ticaret bölümü mezunuyum. Tavlı Group Yönetim Kurulu Başkanıyım. Grup şirketleri olarak Akhisar’ da otomotiv ve traktör bayilikleri, Kayalıoğlu ve Medar’da akaryakıt istasyonları yapıp işlettim. Alaçatı’da Otel, Bodrum Vestel ve Petrol Ofisi bayilikleri yaptım. Halen, Akhisar’da inşaat ve zeytin sektörlerinde, Bodrum’da Petrol ofisi, inşaat ve gayrimenkul alanında yatırımlar yapmaktayım. 2000 yılında Akhisar Genç İşadamları Derneği fikrini ortaya atan ve kurucu olan ekipte, başkan yardımcısı görevi ile, derneği arkadaşlarımla beraber kurduk. 2005 yılında Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası meclisine seçilerek, Meclis Başkan Vekilliği görevinde bulundum. 2009 yılından beri Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası İzmir Şube İkinci Başkanı ve Muğla Baş temsilciliği göreyim halen devam etmektedir. Akhisar'ımıza hizmet için dinamik bir modelle, somut ve ekonomik akla uygun icraatlarla, sosyal demokrat anlayışla, birlik ve beraberlik duygularıyla kamuoyunda ve parti içinde olacak bu yarışa talibim. Akhisar da esnaflıktan büyüdüm; gözümü ilk burada açtım. Farklı şehirlerde faaliyetlerimiz var;ama ben yine buradayım. Çünkü ben Akhisar sevdalısıyım. Belediyeler bir nevi işletmedir. Ben de bir iş adamı olarak tüm tecrübelerimi ve deneyimimi Akhisar Belediyesine taşıyarak şehrimize hizmet etmek istiyorum. Diğer partilerde yerel seçimlerle ilgili hiç bir aday yokken, tüm ülkemizdeki Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerimizde yoğun bir adaylık yarışı başladı.Bu demek oluyor ki;

tüm Türkiye'de yerel yönetimlere gümbür gümbür geliyoruz" dedi.

TÜM TÜRKİYEDE YEREL YÖNETİMLERE GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYORUZ.

Alkan Tavlı;" Ülkemiz zor günlerden geçiyor ve bu sadece bir yerel seçim değil,ülkemizin aydınlık yarınlara çıkması için önemli bir virajdır.Teşkilatımızla birlikte tek yürek olarak, hareket ederek bu yola çıkıyorum. Aday belirlendikten sonrada aynı azmimle çalışmaya devam edeceğim. Hangimiz bu göre uygun görülürsek, hepimiz onun etrafında saygı ve hoşgörü ile kenetlenmek mecburiyetindeyiz. Çünkü bizim tek bir amacımız var CHP nin Akhisar Belediyesini alması ve Akhisar’ın hak ettiği sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla yönetilmesi. Cumhuriyet Halk Partisi olarak,biz bu potansiyeli harekete geçirecek birikime, kadrolara ve tecrübeye sahibiz. Hepimizin aday adaylığı şehrimiz için hayırlı uğurlu olsun. Akhisar'ımızın ekonomisini canlandıracak en önemli kaynak tarımdır. Belediye bünyesinde kuracağımız tarım komisyonu aracılığı ile ürünlerin üretim-pazarlama-satış imkanlarını arttıracağız. Tarım festivalleri düzenleyeceğiz; çiftimize destek vereceğiz. Akhisar Belediyesi’nin sahip olduğu zeytinlikleri kuracağımız kooperatif ile işletip belediyemize ciddi bir kaynak sağlayacağız. Şehrimize Gastronomi turizmini kazandıracağız. Yöresel tadlarının sunulduğu tesislerin projelerini ve yapımını sağlayıp,yurtiçi ve yurtdışındaki yeme-içme sektörünün önde gelen firmalarına alt yapı hazırlayıp, AR-GE kurmaları için davet ve çalışmalar yapacağız. Sağlıklı beslenme festivalleri düzenleyeceğiz" dedi.

AKHİSARIN TARİHTEKİ ADI THYTERIA..

Alkan Tavlı;" Yani bir tiyatro,sanat yüklü.Ancak son on yıldır Akhisar'da yapılan Hangi kültürel aktiviteyi hatırlıyorsunuz? Biz sanata değer vereceğiz.Bu memleketten yetişmiş pek çok sanatçı var. Şehrimizi müzisyenlerin ressamların ve sokak sanatçılarının renkli etkinlikler yaptığı bir yaşam merkezi haline getiriceğiz. Sizlerinde desteğiyle ben bunu yaparım;çünkü ben turizmciyim. Parti grubumuzla birlikte hareket ederek, konuşarak değil; sahada çalışarak ,üreterek ,geleceği kuracağız. Doğaya saygılı,yeşile sevdalı, tarım alanlarımızı koruyan,ekeneklerimizin imara açılmasına izin vermeyen, belediyemizin bütçesini en verimli şekilde halkımız için kullanan,kişiye özel imar planı uygulaması yapmayan, hesap sorulan ve her zaman hesap verebilen şeffaf bir yönetim şekli sergileyeceğiz. Akhisar belediyesi fakir fukaraya yardım eden, merhametli, düşkünlere şefkat elini uzatan, makama gelen her vatandaşa ve garibana saygılı davranan, kimsesizlerin yanında olan bir belediye olacaktır. Her zaman aydınlığın güzel günlerin peşinde olacağız, daha güzelin daha iyinin peşinde bunun için en çok gençlere ihtiyacımız var. Genç yeteneklere genç fikirlere, genç yüreklere. Onların tüm enerjisi bizim enerjimiz olacak. Engelsiz bir yaşam istiyoruz, engelli vatandaşlarımızı hayatın her alanına katmak için, şehrimizin sosyal, gündelik ortamını onlara göre düzenleyeceğiz. Akhisar halkının menfaatlerini öne çıkaran sadece oy verenlerin değil; tüm Akhisar halkını kucaklayıp, kişiler arasında ayrımcılık yapmayan bir yönetim anlayışımız olacak. Akhisar Küçük Millet Meclisi kurup,bu meclise şehrin her mahallesinden, her kesiminden vekil seçip, STK'ların ve akademisyenlerin katılımıyla çalıştaylar yapacağız" dedi.

GELECEKTE NASIL BİR AKHİSAR İSTİYORSUNUZ? SORUNLARINIZ NELER?

Alkan Tavlı;" Çözüm önerileriniz neler gibi soruları halkımıza sorarak,şehrimizi tüm halkımızın önerileriyle ,sosyal belediyecilik anlayışıyla, büyük şehirle kavga ederek değil, Akhisar'ın menfaatlerine uygun çalışmalar yaparak,örgütümüzle,milletvekilimizle,meclis üyelerimizle birlikte yöneteceğiz. Biz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü kendimize kılavuz ettik.Onun kararlılığı,bizim azim ve kararlılığımızdır.Onun yolundayız, bu yoldan asla vazgeçmeyiz. Hepinizin desteğini bekliyorum. Yarın çocuklarımıza Akhisar'da Cumhuriyet Halk Partisi’yle bu değişimi yaratan ekibi seçerken benimde katkım oldu diye sizlere haklı gurur yaşatacağıma söz veriyorum. Değerli dostlarım; gelin bu değişimi sizlerin desteğiyle birlikte başaralım. Sizlere buradan söz veriyorum, eğer Belediye Başkanı olursam, makam aracı kullanmayacağı ve hiç maaş almayacağım. Başkanlık maaşımı öğrencilere burs olarak dağıtacağım. Cumhuriyet Halk Partisinin Bayrağını Akhisar Belediyesinde dalgalandıralım. Geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim hepinize saygılarımı sunarım" dedi.

Alkan Tavlı'nın Belediye başkan aday adaylığını açıklamasından sonra katılan davetliler ve partililere kavurmalı pilav ve ayran ikramı yapıldı.