Kongreye milli gazete yazarı Mustafa Kaya, Genel İdare kurulu üyesi Turan Tutumlu, Manisa İl Sorumlusu Hakkı Kabakçıoğlu, Manisa il Başkanı Metin Bulduk, Manisa İl Sekreteri, Hasan Çağlak, Manisa İl Kordinasyon Başkanı Hamit Çoban,  partilerin ilçe başkanları, Esnaf Oda başkanları ve partililer katıldı.

SP Akhisar İlçe Teşkilatının 6. Olağan Kongresinde Divan Başkanlığına Turhan Tutumlu, Başkan yardımcılıklarına Abdullah Yılmaz, Hakan Çelik, Katip üyeliklere Kadir Kalan, Hüseyin Çetin, Hamit Çoban seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Yönetim Kurulu üyesi İ,Hakkı Kuzum, faaliyet raporu ve hesap raporlarını okudu.

Yönetim kurulunun ibrasından sonra 6. Olağan Kongrenin açılış konuşmasını Saadet Partisi İlçe Başkanı Fikret Aysu yaptı; Bir avuç mutlu azınlık hariç millet olarak hep birlikte ne olacak bizim halimiz diye dövünüyoruz. Yaşanan dramlar canımızı acıtıyor.

Çığ gibi büyüyen işsizler ordusu oluştu. Çöp konteynırlarından rızıklarını arayanlar gittikçe artıyor, servetlerine servet katan hortumcular belalarını bekliyor. Ardı arkası gelmeyen olumsuzluklar yaşanıyor. Bugüne kadar ellerindeki propaganda imkânlarıyla halkımızı aldatmışlar, doğru tercih ettirmeyip yalıtmışlardır. İnşallah bundan böyle milletimiz oyuna getirilmeyecek birlikte doğruyu tercih edeceğiz, hakikatten yana olacağız.

1997 yılını hatırlayın, Milli görüş partisi iş başına geldi, 54’ncü Cumhuriyet hükümetini kuruduk, Başbakanımız Prof. Dr. Necmettin Erbakan ne dedi, Aç ve Açıkta kimse Kalmayacak, tek kuruş vergi koymadık, hazineye 30 milyar dolar kazandırdık, Batmış bir ekonomiyi 6 ayda onarıp kurtardık, Cumhuriyet tarihinde ilk denk bütçesini efsane başbakan Erbakan yapmıştır. Onun için diyoruz ki; Milli görüş ve partisine mensup olmak ülkemiz için şanstır dedi.

Tek liste ile kongreye giden Fikret Aysu ve yeni yönetim kurulu üyeleri şöyle: Nazif Ak, İsmail Hakkı Kuzum, Aydan Akkuş, Ahmet Kafaoğlu, Ali Dursun, Okyay Çakmak, Yunus Şener, Hüseyin Çelik, Mümin Şen, Süleyman Avcı, Özcan Şahin, Ömer Gömeç  Abdülmuhatip Karaoğlan, Haydar Doğan oldu.