Akhisar  CHP’de ilk aday adaylığını 15 ay önce açıklayan Bülent Sağlam oldu.  Diğer aday adayları da son olarak Belediye Temizlik işleri müdürlüğünden emekli olan  Adnan Selvi, CHP Belediye Meclis üyesi emekli sağlıkçı Aynur Üngün ve eski belediye başkanlarından Ahmet Dutlulu’nun oğlu eczacı Besim Dutlulu. 5. Aday adayı Tavlı Group yönetim kurulu başkanı Alkan Tavlı. 

İlk aday adaylığını açıklayan Bülent Sağlam, Akhisar doğumlu, ilk orta lise tahsilini  Akhisar’da, Balıkesir Necati Eğitim Enstitüsünü bitirdikten sonra 2 yıl öğretmenlik yaptı. 15 yıl Unilever, 8 yılda Toprak Holding üst düzey yönetici olarak  çalıştı. Geçtiğimiz dönem İzmir Konak Belediye başkanı Hakan Tartan’ın  danışmanlığını yaptı. Bu arada  Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler ve Kamu yönetimi bölümlerini bitirdi. 15 ay  öncede projeleri ile birlikte Akhisar Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı. Bülent Sağlam evli ve 2 çocuk babası.Sağlam eşi Nazire, Annesi Muzaffer, yengesi Serpil, kardeşi Yalçın ile geldiği İlçe lokalinde, ilçe başkanı İsmail Fikirli’ye müracaatını yaparak, çok sayıda partiliye  projelerini anlattı.

Akhisar Belediye Temizlik İşleri müdürlüğünden  emekli olan 2. Aday adayı Adnan  Selvi 1965 Akhisar Doğumlu, ilk, orta lise tahsilinin Akhisar’da yapan Adnan Selvi Hacettepe Üniversitesi Zonguldak  Mühendislik Fakültesi Ereğli  Meslek okulu mezunu. Askerlik sonrası Gazi Üniversitesinde açılan  Trafik Öğretmenliği bitirip sürücü kurs öğretmeni oldu. 1990 yılında Akhisar Belediyesinde Zabıta Memuru olarak başladığı görevine başladıktan sonra  İtfaiye Amirliği, Zabıta Müdürlüğü yaptı. 2009’dan emekli olduğu 2018 yılı  Mayıs ayına kadar Temizlik İşleri Müdürlüğü yaptı. Ve buradan emekli  oldu. Adnan Selvi evli ve 1 çocuk babası. Selvi aday adayı olduğunu CHP’nin kuruluş günü olan 9 Eylül günü ilçe lokalinde aday adaylığını açıklamıştı. 

 4 aday adayı arasında en genç olan Besim Dutlulu 1979 İzmir Doğumlu. İlk Okulu Akhisar’da Orta okulu ve liseyi İzmir’de okudu. Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesini bitiren  Besim Dutlulu 14 yıldır Akhisar’da serbest eczacı olarak çalışıyor. Manisa Eczacı Odası ve bir çok sivil toplum örgütlerinde görev yapan Dutlulu 2014 yılında Akhisar  CHP’den kontenjan Belediye Meclis üyesi oldu. İlçe yönetim kurulunda ilçe başkan yardımcılığı görevi yaptı. Besim Dutlulu evli ve 2 çocuk babası. Besim Dutlulu önümüzdeki günlerde parti ilçe lokalinde aday adaylığını  yapılacak toplantı ile açıklayacağını söyledi.

Bülent  Sağlam’ın resmen müracaat ettiği ve projelerini anlattığı toplantıda  aday adayı olduğunu açıklayan Alkan Tavlı 1970 Akhisar Doğumlu, İlk, orta ve lise tahsilini Akhisar’da yaptı. Anadolu Üniversitesi Dış Ticaret mezunu olan Tavlı, İzmir, Akhisar, Saruhanlı, otomotiv ve traktör bayiliği, akaryakıt bayiliği yanında,  Tavlı Group yönetim kurulu başkanı. Akhisar Genç İşadamları Derneği kurucu üyesi olan Tavlı evli ve 2 çocuk babası.

Telefonla ulaşabildiğimiz kadın aday Aynur Üngün, sadece  aday adayı olduğunu söyledi. Özgeçmişi ve açıklamalarını kısa zamanda yapacağını söyledi. (HA)