Akhisar Çaldiri Turizm işletmesine bağlı Tütün Otel yazlık düğün salonunda düzenlenen kongrede, mevcut Başkan İsmail Şahin ve rakibi eski ilçe başkanı İsmail Fikirli'nin iki listesi ile seçime gidildi.

Kongrede İsmail Fikirli 213 oy alarak yeni başkan seçilirken, diğer aday İsmail Şahin 169 oy aldı.

Kongreye CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, eski CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

Toplam 407 delegenin bulunduğu Cumhuriyet Halk Partisi Olağan seçimli kongresinin divan başkanlığını Özgür Özel, başkan yardımcılığını Ali Kemal Çokgör ve sayman görevini Durmuş Seyrek yürüttü. Kongre açılış konuşmasını yapan ve aynı zamanda divan başkanlığını yürüten Özgür Özel, AK Parti hükümetine yüklenerek bugün Türkiye’de nüfusun yüzde 46’sı seçtiği belediye başkanları tarafından yönetilmediğini iddia etti. Tunceli’de OHAL’in kalmasına çok az bir süre kala o zamandan buyana 17 aydır 81 ilde OHAL uygulandığına dikkat çeken Özel, “OHAL kapsamında 100 binden fazla kişi görevinden uzaklaştırıldı. 1 milyona yakın mağdur var. Suçlu ile suçsuz, temiz ile kirli kendi deyimleri ile at izi ile it izi birbirine karışmış durumdadır” dedi.