Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi İlçe teşkilatı Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu ile ilgili parti binasında basın açıklaması düzenledi.

Akhisar CHP Belediye meclis üyelerinin de katıldığı basın açıklamasında ilçe başkanı İsmail Fikirli, stadyumda yapılan belediye başkanının basın ile yaptığı kahvaltı programını eleştirdi. 

Fikirli yaptığı açıklamada; “Bizler 10 Aralık 2017 tarihinde yapılan kongre ile Akhisar İlçe yönetimine seçildik. Bundan sonraki süreçte Akhisar ve Türkiye gündemini ilgilendiren konularda, düşüncelerimizi ve yaptıklarımızı sizlerle paylaşmak üzere periyodik toplantılar düzenleyeceğiz.

Ne yazık ki, bu ilk toplantımız, Akhisarlıların hak etmediği bir olayın paylaşılmasına yöneliktir. Şuanda burada bulunmamızın nedeni, göstermiş olduğum fotoğraftır. Öncelikle, belediye başkanı Salih Hızlı tarafından, 9 Ocak’ta zaten kutlanmış olan, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününün, 13 Ocak’ta bir kez daha kutlanmış olmasına mantıklı bir açıklama bulamadık. Ayrıca, belediye başkanlığı tarafından basına kahvaltı şeklinde duyurulan davete mekan olarak henüz açılmamış olan, Spor Toto Akhisar Stadyumunun seçilmesine de bir anlam veremedik. Gördük ki; yapılan program, stadyumun tanıtılması ya da çalışan gazeteciler gününün kutlanması değildi. 

Gördüğümüz, AKP milletvekili, ilçe ve gençlik kolları teşkilatının gösterisiydi. Sporun siyasete alet edilerek Spor Toto Akhisar Stadyumuna spordan önce siyasetin girmesinden derin bir kaygı duyduk. Bütün Akhisarlılar gibi, stadın yapım sürecinde her türlü kararın alınmasında, partimizin sınırsız desteği kamuoyunun malumudur. Buna rağmen Spor Toto Akhisar Stadyumunun bu fotoğraftaki şekilde tanıtılması kamuoyunu rahatsız etmiştir. 

Bu nedenle bugün belediye başkanı Salih Hızlı tarafından Belediye Meclis Üyelerine yine stadyumda verilen kahvaltıya ve stat tanıtımına, meclis üyesi arkadaşlarımız katılmamılardır. 

Biz bundan sonra; Spor Toto Akhisar Stadyumunda AKP’li politikacıların siyasi şovlarının değil, Akhisar’ın ortak değeri olan, Teleset Mobilya Akhisarspor ve taraftarlarının, gol, galibiyet ve şampiyonluk şovlarının izlemek istiyoruz. Saygılarımla” dedi.