Akhisar’da 10 Aralık Pazar günü yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanlığı kongresine mevcut başkan İsmail Şahin yeniden aday olduğunu açıkladı.

Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi binasında yaptığı basın açıklamasıyla ekibini tanıtan İsmail Şahin’in adaylık açıklamasına birçok partili katıldı.

Türkiye’de demokrasiyi, emeği ve alın terini savunan Cumhuriyet Halk Partisi’nin olduğunu ifade eden Şahin; “Bizler ülkemizde demokrasiyi savunurken CHP, parti içi demokrasiyi de göz ardı etmemiştir. Türkiye’de muhafazakar partiler biat kültürünü yeğelerken, CHP milletvekillerini ön seçimle, ilçe ve il başkanlarını parti meclis üyelerini özgür iradesiyle seçmektedir. Bize kimse sen aday olabilirsin olamazsın diye genel merkezden talimat yoktur. İşte bu yüzden bu memkeletin demokrasinin teminatı CHP’dir. CHP bu devleti kuran bu toprakları vatan yapan kurucu iradenin partisidir. 

Pazar günü yapılacak ilçe kongresinde kazanan kaybeden olmayacak, CHP kazanacak. Bu anlayışla bu partideyiz. Ben ve ekibin 2015’in 24 Şubat’ında göreve geldik. O günden bu güne 3 yıl süre geçti. O günden beri 3 tane seçim yaptık. 7 Haziran seçimleri Akhisar’da 26 yıl sonra 1. Parti olmayı başardık. 1 Kasım seçimlerinde yine bin oyumuzu artırdık. Bu yılın içerisinde 16 Nisan’da referandumda başarılı çıktık. O günden bu güne partimizi her platformda en iyi temsil ettiğimize inanıyorum. 

Eğer sandıkta bize görev verirseniz, 11 Aralıktan hemen sonra sandık örgütlenmesini yapacağız. Partimizin propagandasını ideolojisini dağa taşa, Tahir Ün Caddesinde, tarlada zeytin toplarken, Pazar yerinde, en icra köyde hangi ortamda olursak olalım, 3 kişi bir araya geldiğimizde partimizin propagandasını yapacağız. Yerelde ve genelde birinci parti olacağız buna herkesin inanmasını isterim. Siyaset propaganda, çalışırsan olur, emek verirsen olur. 

Sandıkta örgütleneceğiz, halkın içinde örgütleneceğiz ama başaracağız. Sandıktan kim çıkarsa çıksın mutlaka hep beraber çalışacağız. Kimseyi bir yere taşımak için talip değilim. İsmail Şahin, belediye başkan adayı değil, milletvekili adayı değil sadece ilçe başkanlığına adayım.” Dedi. (MÖ)