10 Aralık 2017 Pazar günü yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar İlçe Başkanlığına adaylığını daha önce açıklayan İsmail Şahin’in ardından şimdi de Avukat İsmail Fikirli adaylığını açıkladı.

Daha önce de Akhisar CHP İlçe Başkanlığı görevini yürüten Avukat İsmail Fikirli ekibi ile birlikte CHP İlçe lokalinde partililerin de yoğun ilgi gösterdiği bir basın açıklaması ile adaylığını açıkladı. İlk olarak söz alan mevcut ilçe başkanı İsmail Şahin, CHP’nin her zaman demokratik bir ortamda seçim yaptığını bugün yine bunun kanıtını kamuoyuna yansıttıklarını ifade ederek gelecek hafta bugün yapılacak seçim ardından kim seçilirse seçilsin yine CHP için çalışmaya başlayacaktır ifadelerine yer verdi.

İsmail Fikirli ise yaptığı açıklamada, “Sevgili Partili Arkadaşlarını, Değerli Basın Emekçileri. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Büyük Nutku'nun ana fikrini oluşturan Gençliğe Hitabesi'nde, işgal altındaki ülkenin ve milletin maruz kaldığı olumsuzluklar' belirterek, "Bütün bu şartlardan, daha kötü ve acı olmak üzere, ülke içinde iktidara sahip olanlar, gaflet, dalalet ve hıyanet içinde olabilirler, hatta bu iktidar sahipleri işgalcilerin siyasi amaçlarına paralel hareket edebilirler" demiştir. Ulu Önder Atatürk' ün yüz yıl önce, yukarıdaki öngörüsünde belirttiği şekilde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesi, ilke ve devrimleri, AKP iktidarının ilk yıllarında sessiz ve sinsice aşındırılmıştır. 2007' deki Cumhurbaşkanlığı değişiminden sonra ise asıl yüzleri netleşmiştir. Ülkenin aydın güçleri ve ordusu güçsüz duruma düşürüldükten sonra da açıktan açığa, Cumhuriyete, demokrasiye, Türk ordusuna, yargısına, tarımına, emeğine, doğa ve çevresine, geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimine karşı, günümüzün işgalci güçleri ve onların ülkemizdeki uzantısı cemaatlerle açıkça ortak hareket ederek ihanet etmişlerdir. 

Bugün, terör örgütü ile mücadele etme iddiası ile konulan OHAL aracılığıyla, Anayasa, demokrasi ve hukuk askıya alınmış, Devlet, "tek bir kişi tarafından" AKP Genel Başkanı koltuğundan yönetilir hale gelmiştir. 

Bu nedenle, 2019 yılı içerisinde yapılacak üç seçim Cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimleridir. Bu seçimlerin sonucunda, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği temelden etkilenecektir. Ülkemizin bu kötü gidişine dur diyecek, gücünü Kuvayı Milliye'den alan üyesi olmakla onur duyduğumuz Cumhuriyet Halk Partisi'nden başka bir güç yoktur. Bu nedenle bizlere çok büyük bir görev düşmektedir. Gün, harekete geçme günüdür. Cumhuriyet için, demokrasi için, adalet için, çağdaş bir Akhisar için, aydınlık bir Türkiye için harekete geç. 

Önümüzdeki, bu kritik dönemde, geleceğe dönük kişisel hesaplar bir yana bırakılmalıdır. Parti örgütümüz; birbiri ile kaynaşıp gücünün doruğuna ulaşmalıdır. Dinamik ve alışılmışın dışında yeni propaganda şekilleri ile seçmenle buluşulması zorunludur. Bu amaca ulaşmanın, Parti örgütüne güven verecek İlçe Başkanlığı ve kadro ile mümkün olduğu da açıktır. Bu irade ve azim ile 10 Aralıkta yapılacak kongrede, İlçe Başkanlığına ve ekibimle birlikte İlçe Yönetimine talibiz. Bizlere vereceğiniz destekle, 2009 İlçe Kongresinin hemen ertesinde yaptığımız mahalle temelli, Kadın ve Gençlik örgütlenmesi başlatılacaktır. Eşzamanlı yapılacak, Sandık Çevre Örgütlenmesi eğitimleri ile sahada çalışacak propaganda ekiplerimiz gereken bilgi donanımına kavuşturulacak ve Seçim çalışmaları kongrenin ertesinde başlamış olacaktır. Kadın ve Genç örgütlerimizin Kuvayı Milliye ruhu' ile yapacakları çalışmalar sonucu oluşacak sinerji ile demokrasiye inanan tüm Akhisarlıların desteğini alarak, başarıya ulaşacağız. Önce Yerel iktidarı, sonrasında Ülkede iktidarı alacağız. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi” dedi. (BG)