Lokma törenine MKYK üyesi Tuncay Özfidan, BBP Akhisar İlçe Başkanı Nurettin İbaş, ve yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.

 Parti Lokalinde açıklama yapan İlçe Başkanı Nurettin İbaş,"Ömrü boyunca birlik ve beraberliği her şeyin üstünde tutan, ülkemiz ve Türk Milleti için önemli hizmetlerde bulunan değerli gönül ve siyaset adamı Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nu şükran, minnet ve ihtiramla bir daha yad eder, şehitlerimize bir kez daha Cenab-ı Allah'tan rahmet camiamıza, ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.

 Parti Lokalinde açıklama yapan MKYK üyesi Tuncay Özfidan;" Bugün ki hayrımızın amacı rahmetli şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun dokuzuncu vefat yıldönümü için hayır yapmak, onu yad etmek ve anmak ve şahadet süreci ile ilgili açıklamalarda bulunmak. Muhsin Yazıcıoğlu suikastı aydınlatılmadığı sürece bu ülkenin bağımsız ve bağlantısız olduğunu iddia eden herkes yalancı ve sahtekardır. Eğer Muhsin Yazıcıoğlu suikastı aydınlatılmazsa bu ülke çok daha uzun süreler yine bu tür suikastlar ile yetiştirdiğimiz kıymetlendirdiğimiz insanların katledilmesine seyirci kalacaktır. Biz bu suikastı aydınlatırsak Mossad gelip Uğur Mumcu’larımızı katledemeyecek. Alman BND gelip Necip Hablemitoğlu’larımızı katledemeyecek. Pentagon gelip Eşref Bitlislilerimizi katledemeyecek. Mesele budur, bunun çok acilen çözülmesini hükümet yetkililerinden talep ediyoruz. Muhsin Yazıcıoğlu, bu ülkenin ender yetiştirdiği siyasi kıymetlerden bir tanesidir. Ama onun yanında bu ülkeye her türlü imkanını, hayatını, bütün birikimini, her şeyini hareketiyle birlikte feda eden bir insan. Böyle bir insanın suikasta uğratılması bizim hazmedebileceğimiz olay değil. İnşallah bu iş bir an önce çözülür, rafa kaldırılan dosyalar tekrar gündeme getirilir. Suikastın ana davasıyla ilgili dosyalar bu hükümet zamanında rafa kalkmıştı. Onlar inşallah açılır bu işlerde bir an önce çözüme kavuşur" dedi.