Ertelenen Akhisar AK Parti ilçe kongresi 2 Aralık Cumartesi günü yapılacak. İlçe başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit aday olmadığını  açıklarken,  genel merkez 2002-2007 yılları arasında  ilçe başkanlığı  yapan  İnşaat Mühendisi İbrahim Sayın’ın adaylığını onayladı. 

Akhisar’daki internet haber sitelerinde, yönetim kurulu üyesi  Ertuğrul Ay’ın ilçe başkanlığı için aday olacağı haberleri yayınlandı. Görüştüğümüz  Ertuğrul Ay, “Adınız ilçe başkanlığı için geçiyor. Adaymısınız ?” sorusuna,  ne adayım, nede aday değilim demedi. Sadece “Arkadaşlar ile görüşüyoruz. Tek hedefimiz partimizin kongreden güç birliği içersinde çıkmasıdır.” Dedi.

Genel Merkezin adaylığını onayladığı, 2002-2007 yılları arasında ilçe başkanlığı yapan  İnşaat Mühendisi İbrahim Sayın, “Genel merkezimizin  onayı ile  ilçe başkanımız İsmail Hakkı Şenyiğit’in tekrar ilçe başkanı  adayı olmayacağını açıklaması sonrası partililerimizin de desteği ile  2 Aralık Cumartesi günü yapılacak kongreye tek aday olarak  gireceğim. Arkadaşımız Ertuğrul Ay’ın da aday olacağını sanmıyorum.”

İlçe başkanlığını 2 aralık günü devredecek olan  İsmail Hakkı Şenyiğit, “Yönetim kurulu olarak bir karar almadık. Sohbetlerimizde  şahsi fikrimi söyledim. Benim için genel merkezimizin gösterdiği adayın arkasında durmak partimizin önemli   prensiplerinin başında gelir.” Dedi.

430 delegesi  bulunan AKP Akhisar ilçe   yönetim kurulu genel merkezin aldığı bir kararla  30 kişiden 25 kişiye indirildi. Edinilen bilgilere göre, İbrahim Sayın başkanlığındaki yönetim kurulu listesinin  Genel Merkeze yollandığı öğrenildi. (HA)