Bir süredir Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi 3. Basamak yoğun bakımda tedavi gören M.Ö (48) adlı hastada beyin ölümü gerçekleşmesi ve akabinde hasta  yakınlarının organ bağışına izin vermesi ; organ bekleyen üç hastaya umut oldu , hayat verdi.

Yaklaşık 6 gündür Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi 3. Basamak yoğun bakımda,  aşırı yüksek tansiyona bağlı yaygın beyin kanaması ( Hipertansif İntraserebral Hemoraji ) tanısıyla tedavi gören M.Ö (48) adlı hastada tüm çabalara rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Beyin ölümü saptanan hastada Yoğun Bakım Sorumlusu Uzm Dr Hatice ÜNALDI ve Yoğun Bakımlardan sorumlu Başhekim Yardımcısı Uz Dr Hamza BAMBAL’ın çabalarıyla , aile yakınlarıyla yapılan görüşmeler neticesinde hasta yakınları bağışa karar verdi. Gerekli prosedürlerin tamamlanmasını takiben önceki gece yarısı İzmir’den gelen ekiplerin öncülüğünde ,  Devlet Hastanesi ameliyathane ve yoğun bakım ekiplerinin katılımıyla gece boyunca süren ameliyatla hastadan alınan karaciğer ve iki böbrek İzmir’de organ bekleyen hastalara nakledilerek şifa oldu. Hasta yakınları hüzne boğulurken, organ bekleyen hasta ve yakınları ise buruk bir sevinç yaşadı.

Konuyla ilgili bilgisine başvurulan Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi      Op Dr Erol Karaca “ Bizler gece gündüz demeden  yoğun bir şekilde görev yapan sağlık çalışanları  olarak aynı anda hem hüzün hem de burukta olsa sevinci bir arada yaşadık. Öncelikle bağışa karar verip, 3 cana yeniden hayat veren aile yakınlarına,  bu çok değerli ve zor kararları için şükranlarımı sunuyorum. Gerek yoğun bakım çalışanlarımıza gerekse organ nakil koordinatörlüğümüze, bu süreçte mesleğimizin kutsallığını ortaya koyan değerli çabaları ve katkıları için ayrıca çok teşekkür ediyorum. Tüm vatandaşlarımızı bu vesileyle organ bağışı yapmaya davet ediyorum” dedi.