Böylece akciğer ve solunum yolu problemi yaşayan hastalarımız artık tanı ve tedavi için büyük merkezlere sevk edilmek zorunda kalmayacaklar.

Bronkoskopi nedir? Genel bir tanımlama ile bronkoskopi hava yollarının yani bronş ağacının, ucunda ışık olan ince bir tüp aracılığı ile görüntülenmesi işidir. Bu işlem esnasında bronş ağacının anatomisi incelenir ve başta akciğer kanseri olmak üzere birçok hastalığın tanısı konulabilir. 

Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesinde görev yapmakta olan Uzm. Dr. Nurcan KURTUL tarafından ilk bronkoskopi işlemi başarılı bir şekilde uygulandı. Artık bundan sonra hastanemizde düzenli olarak bronkoskopi işleminin uygulanabileceğini söyleyen Uzm. Dr. Nurcan KURTUL, uygun hastalara tanı ve tedavi açısından büyük kolaylık sağlanacağını belirtti. 

Konuyla ilgili bilgisine başvurulan Başhekim Op.Dr.Erol KARACA; “Daha öncesinde solunum yolu problemi ve akciğer hastalığı olan hastalarımızı tanı ve tedavi için üst basamak hastanelere göndermek zorunda kalıyorduk ve bazen hastalar üst merkeze ulaşmakta sıkıntılar yaşıyor, tanı ve tedavilerini geciktiriyordu. Göğüs Hastalıkları uzmanımız Dr. Nurcan KURTUL önderliğinde hastanemiz bünyesine kattığımız Bronkoskopi Ünitesi ile akciğer hastalarına tanı ve tedavide hızlı sonuç alabilme adına büyük bir yol aldık” dedi.