Özel Doğuş Hastanesi’nde 23 haftalık ve 580 gram dünyaya gelen ve yeni doğan yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veren Sağıroğlu bebek, 2 kilo 850 grama yükselerek sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

Yenidoğan Yoğun Bakım sorumlu hekimi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Bülent İPEK, “Hastanemizde dünyaya gelen 580 gram ağırlığındaki Sağıroğlu bebek, doğumdan sonra 141 gün Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesinde kalarak 2 kilo 850 gram ağırlığa yükseldi ve bebeğimiz sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.” ifadelerini kullandı.

Zeliha ve Yılmaz çiftinin çocukları 23 haftalık dünyaya geldi. 580 gram ağırlığında doğan bebeğin Özel Doğuş Hastanesi'nde yapılan tetkiklerinde doğumsal akciğer problemleri yanında erken doğuma bağlı rahatsızlıklar ve Beslenme bozukluğu tespit edildi. Sağıroğlu Bebek ilaçlı tedaviyle sağlığına kavuştu. 141 gün boyunca Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesinde tutulan Sağıroğlu Bebek, 2 kilo 850 gram ağırlığa ulaştı. Yapılan son tetkiklerde de bir sağlık sorununa rastlanmayan Sağıroğlu Bebek, sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

Aile; ilk baştan korktuklarını ve çocuklarının hayatından endişe duyduklarını ancak yapılan tedavi ve müdahalenin ardından bebeklerine kavuştuklarını söyledi.

Çocuklarına kavuşmaktan duydukları mutluluğu dile getiren Aile; "Çok zor ve uzun süren 5 ay geçirdik. Bu süreçte varlığını sürekli hissettiren başta Dr. Bülent beye, Özel Doğuş Hastanesi ve YeniDoğan Yoğun Bakım Ünitesi ekibine minnettarız. İyi ki böyle hastaneler var ve iyi ki biz de Özel Doğuş Hastanesi’ni seçmişiz." diye konuştular.