Akhisar’da Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi’ni daha ileri seviyeye taşıyacaklarını ifade eden Zafer Kara burada yaptığı konuşmasında; “Bizler sizlerle beraber bir aileyiz, önümüzdeki seçimde bizler esnaf kredi kefalet kooperatifine aday olmamızın en büyük sebeplerinden bir tanesi orada çok güçlü bir kurum olduğunu herkese göstermek ve bunu herkese kanıtlamaktır. Bu süreç devam edince bizim adaylık sürecimiz başladı. Bizler her daim sizlerle beraber aile gibi olduk bundan sonra da böyle olacak. Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi denildiğinde herkesin aklına kredi geliyor. Bizler de bu kredi olayını hızlandıracağız. Bazı yerlerde bakınca Esnaf Kredi Kefalet Kooperatiflerinde sosyal hizmetler yapılıyor. Yani esnafı için daha uygun şartlar sağlayan esnaf kefalet kooperatifleri var. Bizlerde Allah nasip ederse inşallah yeni bir esnaf kredi kefalet kooperatifi oluşturacağız. Bizim yapımızda hiçbir zaman aynı yerde oturmak yok. Devamlı esnaflarımızı ziyaret etmek ve onların dertlerini dinlemek var. Artık Esnaf Kefaletin gücünü herkes görmüş olacak. Esnaf kefalet kooperatiflerinin çalışma şekline bakıldığında, herkesin işi her zaman iyi gitmeyebiliyor. Bunlar hayatın gerçeği, burada esnaf sıkıntıya düştüğünde biz ona sahip çıkacağız. 

Önümüzdeki süreçte kirada bulunan esnaflarımıza muhakkak bir yapı kooperatifi kurmamız lazım. Esnaflarımızı uygun fiyatlarla ev sahibi yapmamız lazım. En azından esnaf kardeşimiz evine gittiğinde Allah razı olsun demesi lazım. Bizler artık Akhisar’ın her konulan hamlesinde esnaf kredi kefaletin bir sözü olacak. 

Akhisar’dan her gün 50 bin civarında araç geçmekte. Akhisar’ın muhteşem gölet alanı var. Bizler orada aynı dizaynda dükkanlar olması gerekir. Orada kim ne satmak istiyorsa yer verilmelidir. Sonra da bunu Gökçeahmet’in üst taraflarına reklamını yaptığımızda bine yakın araç 150 tl para bıraksa Akhisar’ımıza para girişi olur. Yurt dışına gezi mi var, fuar  mı var Esnaf Kefaletin sözü olacaktır. Onlar bizim görevimiz değil demeyeceğiz. Bir şeyler yapmak istiyorsak illa görev olmamalıdır” dedi.