Gazetecilerin sorularını cevaplayıp gündeme dair açıklamalarda bulunan Yavuz Ağıralioğlu, “Çetin bir coğrafyada, çetin bir tarihin mensuplarıyız biz. Hepimiz görüyoruz yanı başımızda; her gün yüreğimiz ağzımızda evlatlarımızın acı haberlerini aldığımız kötü günlerden geçiyoruz. Etrafımız kuşatılıyor. Bu süreçte az söz söyleyip cesurca inisiyatif almak mecburiyetindeyiz. Çünkü Coğrafyamız hamasi nutukları kaldıracak yeri çoktan geçti.” dedi.  

Türkiye İnisiyatif Hareketinin nedir sorusuna, Yavuz Ağıralioğlu, “Tarihe, millete, devlete, insanlığa karşı mesûliyetlerimizin vakarı ile yürümeye; doğru bildiklerimizi demeye, hak bildiklerimiz uğruna mücadeleye devam edeceğiz. Bizim sözlerimiz, tenkitlerimiz ve mücadelemiz, inandıklarımızın, kaygılarımızın ve ızdırabımızın terennümleridir.”sözleriyle cevap verdi. 

Yavuz Ağıralioğlu, “Lüzumsuz şirinlik yapıp, sağdan soldan bize bir siyasi teveccüh yönlenmesine imkan verecek cümle kuralım kolaycılığına düşmeyeceğiz. Kalbimizle siyaset yapacağız. Doğrulukla siyaset yapacağız. Doğruları konuşarak siyasi cazibe oluşturacağız.” ifadelerini kullandı.