Akhisar Tuhafiyeciler Manifaturacıları ve Hazır Giyim Satıcıları Esnaf ve Sanatkarlar Odası olağan genel kurulu Şehit Yüzbaşı Necdi Şentürk Merkez Park İçi Belediye Düğün salonunda yaptığı kongrede mevcut başkan Ruşen Üren tek liste ile seçime girdi. 270 üyeden 145 Üyenin katıldığı seçimde 82 oy alan Ruşen Üren, dördüncü kez seçilerek güven tazeledi. 

Başkan Ruşen Üren, seçim öncesi plaket töreni düzenledi. Tuhafiyeci ve Manifaturacılar Odasının kayıtlı en eski üyesi olan Salim Uçaker'e, plaketi Manisa Esnaf Sanatkarlar Birlik Başkanı Hasan Geriter verirken, Hasan Geriter'e plaketi Akhisar Lokantacılar ve Köfteciler Odası Başkanı Adem Duman plaket verdi. 

Seçim öncesi konuşan Manisa Esnaf Sanatkarlar Birlik Başkanı Hasan Geriter: Hayatta zor olan işler var. Bunlardan bir tanesi beklemektir. Hayatta bazı şeylere dikkat etmek gerekiyor, sabır dediğimiz hadise. Bu yıl 93 tane genel kurulumuz vardı. İyi başlayan kongreler, bundan sonra da böyle gitsin diyerek seçimin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Saat 12.00'de başlayan kongrede Divan Başkanlığına Manisa Esnaf Sanatkarlar Birlik Başkanı Hasan Geriter, Başkan vekilliğine Akhisar Lokantacılar ve Köfteciler Odası Başkanı Adem Duman, Katip üyeliklere Osman Çakar, Üzeyir Aslan ve Zafer Kara seçildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra, yönetim kurulu 4 yıllık denetim ve faaliyet raporlarını oda başkanı Ruşen Üren okudu. Odanın 4 yıllık Bilanço gelir ve gider hesaplarını ve Gelir ve Giderleri hesaplarını ve Denetim Kurulu raporunu, 4 yıllık yeni dönem çalışma programı Oda sekreteri Eda Özcan okudu.

Dilek ve temenniler bölümünde konuşan, Akhisar Tuhafiyeciler Manifaturacıları ve Hazır Giyim Satıcıları Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ruşen Üren;"  Odamızın değerli üyeleri genel kurulumuza katılımlarınızdan dolayı hepinize şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Sevgili üyelerimiz sizler için Özel hastanelerle yüzde 15 indirimli sözleşmeler yaptık. Lukoil Kayalı Akaryakıt ile yüzde 7 avantajlı üyelerimiz için sözleşme imzaladık. Pazarcılık yapan yer devir işlemleri babadan oğula devam ediyor. Üyelerimizin çocuklarına 12 yıllık bizim dönemimiz içersinde yaklaşık 60 bin lira burs verdik. Akhisar'da yapılan Alışveriş festivallerinde oda olarak destek verdik. Oda başkanı seçildiğim ilk günden bu güne kadar hep sizlerle oldum. Değişik yıllarda ajandalar, saatler ve kalemler dağıttık. Ahi'lik haftasında Hükümet binası önünde odalarımızla birlikte yaklaşık 2 bin kişilik helva hayrı yaptık. Kırkağaç belediyesi ile pazarcılarımız arasında yaşanan sıkıntıları çözdük. Tekrar katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" dedi. 

Akhisar Tuhafiyeciler Manifaturacıları ve Hazır Giyim Satıcıları Esnaf ve Sanatkarlar Odası yeni yönetimi Başkan Ruşen Üren, yönetim kurulu üyeleri Bilen Aras, Adnan Can, Oktay Aras, Hakkı Ünal, Soner Sait, Salih Talkan, Denetim Kuruluna Taşnur Baydemir, Özlem Yıldıztaş ve Hayriye Arıkan'dan oluştu.

Akhisar Tuhafiyeciler Manifaturacıları ve Hazır Giyim satıcıları Esnaf ve Sanatkarlar Odası olağan genel kuruluna Akhisar Madeni Sanatkarlar Odası başkanı Osman Çakar, Marangozlar Odası Başkanı Hüseyin Güleç, Yapı Sanatları Esnaf Odası Başkanı Tahir Memişler, Pazarcılar Odası Başkanı Mustafa Güral, Terziler Odası Başkanı Sami Ekerbiçer, Bakkallar Odası Başkanı Zafer Kara, Elektrikçiler Odası Başkanı Üzeyir Aslan, Lokantacılar Odası Başkanı Adem Duman üyeler ve misafirler katıldı.