Süper Lig 19’uncu haftasında Teleset Mobilya Akhisarspor ile Antalyaspor, Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumundaki ilk resmi maçta karşı karşıya geldi ve karşılaşma 1-1 sona erdi. Karşılaşma ardından her iki takımın teknik direktörü de maçı değerlendirdi. Akhisar’da çok anlamlı bir maça çıktıklarını ifade eden Antalyaspor Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ilerleyen haftalarda çok daha iyi bir Antalyaspor izleteceklerini vurguladı.

Yeni stadyumda heyecanlı bir maça çıktıklarını ifade eden T.M. Akhisarspor Teknik direktörü Okan Buruk ise takımın umut verici bir oyun sergilediğini kaydetti.

Futbol adına iyi şeyler sergileyemediklerini ifade eden Antalyaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, “Burada bizim için anlamlı bir maça geldik. Yıllarca emek verdiğimiz, çok güzel anılarımızın olduğu, çok güzel günler yaşadığımızın Akhisarspor’un stadın açılış maçı bize nasip oldu ve iki dost kulüp yine Antalyaspor ile Akhisarspor kulübüne nasip oldu. Güzel bir atmosfer, güzel bir maç oldu belki futbol adına çok iyi şeyler sunamadık sahada iyi bir mücadele heyecanlı bir mücadele vardı sahada. Skoru yakaladık son dakikalara kadar bunu korumasını bildik fakat uzatmalarda yediğimiz gol ile 1-1 bitti. Ben her iki takım oyuncularını da tebrik etmek istiyorum, ortaya koydukları mücadeleden dolayı. Şimdi önümüzdeki haftalara hazırlanacağız. Ben bundan sonraki Akhisarspor’un da maçlarını bu atmosferde inşallah güzel atmosferde yine başarılı bir şekilde yoluna devam etmesini istiyorum. İnşallah biz de adım adım toparlanıyoruz, daha iyiye gidiyoruz ve hergün daha iyi oluyoruz. Bundan sonraki haftalarda ve maçlarda çok daha iyi bir Antalyaspor izlettireceğimize inanıyorum. Ben oyuncularımı tebrik ediyorum ortaya koydukları mücadeleden dolayı” dedi.

Maçın başından sonuna kadar kazanmak için sahaya çıktıklarını ifade eden Teleset Mobilya Akhisarspor Teknik Direktör Okan Buruk, “öncelikle yeni stadımızda oynadığımız ilk maçla bizlere destek veren maçın başından sonuna kadar takımın yanında olan bu stadı gerçekten çok güzel bir atmosfere çeviren futbol ortamı yaratan seyircimize teşekkür etmek istiyorum, şehrimize teşekkür etmek istiyorum. Bugün gerçekten maçın başından sonuna kadar bizim yanımızda oldular. Keşke buradan bir galibiyetle onları evlerine uğurlayabilseydik, ama baktığımızda maçın 90’ıncı dakikasında yakaladığımız bir beraberlik elimizde var. Değerli bir beraberlik son olarak baktığımızda yani maçın sonuna baktığımızda bu beraberliğin değerli olduğunu düşünüyorum. Ama tabiki maçın başından sonuna kadar kazanmak istedik, kazanmak için herşeyi yaptık. Özellikle ilk yarı rakip takımın üzerinde gol yedikten sonra biraz daha baskı kurmaya başladık. Bu baskıyı da maçın sonuna kadar da taşıdık. Kalemize gelen çok az top vardı, belki 2 tane şut atıldı ve biri gol oldu. Bizim girdiğimiz çok net pozisyonlar vardı, yaptığımız ortalar, attığımız kornerler rakip kaleye yaklaştığımız çok fazla pozisyon vardı. Ama topu bir türlü rakip kaleden içeri atamadık. Rakibimiz de inanılmaz bir mücadelesi vardı, tabiki 1-0’lık üstünlük maçın içindeki rakibimizin savunmada daha güvenli ve kendi sahasına beklemesine yol açtı. Sonuç olarak baktığımızda burada kazanmak istiyorduk, kazanamadığımız için üzgünüz ama son dakika gelen beraberlik bir nebze hem Antalya ile olan puan farkını koruduk, hem de tabiki ikili averajda öne geçme şansını yakaladık. Bu anlamda tabiki bizim için maçın sonunda gelen gol bizim için sevindirici ama beklentilerimiz daha yüksekti. İlk maçın statta oluşu biraz daha maça heyecanlı başladık, inşallah daha iyi olacak. Takımımız umut verici bir oyun oynadı. Topları ve girdiğimiz pozisyonları rakip kaleden içeri atarsak bu şekilde oynayıp çok daha rahat edeceğiz ve çok daha mutlu olacağız. İnşallah bunu da başaracağız” dedi.

(KM-HŞ-BG-ED)