Süper Lig’de 6’ıncı sezonunu geçiren Ege temsilcisi Teleset Mobilya Akhisarspor’un stadyum çilesi resmen sona erdi. Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, resmen stadyumunda bitiş müjdesini Akhisar Belediye Meclis Üyeleri ile yaptığı toplantıda açıkladı. 78 milyon TL’ye mal edilen Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu tüm denetimi Akhisar Belediyesinde olurken aylık 10 bin TL’ye maç başı T.M. Akhisarspor’a kiraya verileceği bildirildi.

Belediye Başkanı Salih Hızlı fiziki anlamda tüm donanımlarının yapımı sona eren Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumunun TFF temsilcilerinin de oluru ile artık resmen maç oynanabileceğini ve Antalyaspor maçı ile resmen maçlara başlayacağını bildirdi.

Stadyumu iki aşamada bitirdiklerini belirten Belediye Başkanı Salih Hızlı, “Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu şuanda nihayet sonuçlanmış durumdadır. Fiziki anlamda mekanımız stadyumumuz bitti. Süreçleri hep beraber takip ettik, tabiki ikinci aşamada bitirebildik. İlk ihalemiz sonuçlanmamıştı. Daha sonra bir ikmal ihalesi ile ikinci bir aşamaya geçtik. Akhisar ölçeğinde bugüne kadar yapılmış en büyük yatırımdır ve bu anlamda bizim için çok değerli. Bu ölçekteki bir stadyum açısından da Türkiye’nin en iyi statlarından bir tanesidir. Yaklaşık 13 bin kişilik stadyumumuz şuanda Türkiye’nin en iyi statlarından bir tanesidir. Olması gereken tüm donanımlar burada var. Süper Lig kriterleri hatta UEFA ve FİFA gibi kriterleri de burada uygulandı. Bu aşamalar içerisinde süreçler tabiki sıkıntılı geçen zamanlarımız oldu ama bizim için önemli olan şuanda stadıma kavuşmuş olmamızdır.

Salih Hızlı, Antalyaspor maçı ile resmen stadımıza kavuşuyoruz

Bütün meclis üyesi arkadaşlarımıza özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bütün bu süreçlerde bizi desteklediler, hep birlikte tüm belediye meclis üyesi arkadaşlarımız hiç birini ayırmadan teşekkür ediyorum hepsine. Hatta bundan önceki belediye meclis üyesi arkadaşlarımızda bu süreçte bize yardımcı olmuştur. Akhisar stadı söz konusu olduğu zaman kenetlendi, bu dönemde de saolsun arkadaşlarımız meclis kararlarında bizlere yardımcı oldular, bu süreci tamamlamak için. Şuanda nihai olarak geldiğimiz nokta sevindiricidir. Stadımız bitti, fiziken bitti, artık Akhisar Stadyumunda resmen maç oynanabilmesi için herhangi bir engel kalmadı. En son valilikte Türkiye Futbol Federasyonu temsilcilerinin de nezaretinde yapılan toplantıda stadımız maç oynanabilir raporunu almıştır. Bu süreçler devam ediyor, bunların bildirimleri olacak. Ama resmen artık sağlık açısından, emniyet açısından, itfaiye bütün bunların kontrolleri yapılmıştır ve stadımız fiziki olarak artık maç oynanabilir bir stattır. Resmen artık Akhisarspor’umuz maçlarını oynayabilecektir. İnşallah Antalyaspor maçı ile birlikte Akhisar stadımıza resmen kavuşmuş olacağız. Bizler bugün meclis üyesi arkadaşlarımızla bir araya gelip bunu kutlamak ve kahvaltıda buluşmak hem de bu resmi açıklamayı yapmak için bir araya geldik. Ben tekrar katılan meclis üyesi arkadaşlarımıza işi olup gelemeyenlere de çok teşekkür ediyorum. Akhisar’ımız için hayırlısı olsun, inşallah takımımız burada daha nice yıllar Süper Lig’de mücadele etmeye devam eder” dedi.

Salih Hızlı, bu hikayenin kahramanları futbolcularımız, yönetimimiz ile birlikte taraftarımızdır

Akhisar’da maç oynamanın ayrı bir duygu ifade ettiğine vurgu yapan Belediye Başkanı Salih Hızlı, “5 buçuk sezondur diyebiliriz, taraftarımız büyük bir özveri ile Manisa’da bizi desteklediler. Deplasmana gidip desteklediler. Biz onlarla üçüncü ligden buyana sürekli onlarla takımımıza omuz omuza destek veriyoruz. Bu anlamda bu hikayenin kahramanlarıdır, futbolcularımızla, yöneticilerimizle birlikte onlar çok büyük bir özveri ile buradan Manisa’ya 5 buçuk yıl boyunca taşındılar ve takımlarını desteklediler. 5 buçuk yıldır takımımız ligde tuttuk, altıncı sezonumuzu geçiriyoruz inşallah bundan sonra da takımımız bu özveri sayesinde ligde kalmaya devam edecektir” dedi.

Stadyum inşaatının yapımında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük özveri gösterdiğini kaydeden Belediye Başkanı Salih Hızlı, Cumhurbaşkanımızın özel talimatları oldu, Allah ondan razı olsun. İlgili bakanlarımız, Gençlik Spor Bakanlarımız dönemi boyunca spor bakanımız saolsun çok özel ilgi gösterdi. Spor Toto teşkilatımız bu anlamda bize sponsor olarak çok katkı sağladılar. Belediye Meclis Üyelerimiz çok özel katkı sağladılar. Şehrimiz bu konuda bizi motive etti, bu anlamda stadın bitirilmesi için. Sürekli söylediğim bir şey var Akhisar ölçeği bu stadyum için zorlanan bir ölçek ama bunu da biz başardık. Şimdi bize düşen Akhisarlılara düşen bu tesisin hakkını vermektir” dedi.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı; artık resmen stadyumumuzda maç oynanabilir from Akhisar Belediyesi on Vimeo.