Manisa’da tüm odalar arasında tek, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar  Fedarasyonu’na bağlı 104 odanın tek kadın oda başkanı Akhisar Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Pınar Güney, 70 kadın üyesi ve diğer erkek üyelerin eşleri ile yaptığı kahvaltılı toplantıda Atatürk’ün biz kadınlara tanıdığı hakların savunucusuyuz. Onun izinde yürümeye söz veriyoruz.” Dedi. 200 yakın kadının katıldığı kahvaltılı toplantıya  Federasyon Başkanı  Aykut Yenice, başkan vekilleri Mehmet Gül ve Mehmet Ekin’de katıldılar.

Akhisar Lokantacılar ve Pastacılar Odası kadın üyesi Şefika Girgin’in  işletmesindeki yapılan kahvaltılı toplantıda Akhisar Oda başkanı Pınar Güney yaptığı konuşmada, “Görüldüğü gibi Kadın bir başkan olarak karşınızdayım. Tüm kadınların, özellikle şehitlerimizin annelerinin 8 Mart Emekçi Kadınlar gününü kutlarım. Biz kadınlara, bu hakları tanıyan ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e tüm kadınlarımız adına şükranlarımızı sunuyorum.” Federasyon  Başkanı  Aykut Yenice’de, “ 104 odamızın içinde  tek oda başkanı olarak Pınar Güney’in azmini, çalışkanlığını takdirle karlıyorum. Kadının biz erkeklerle eşit haklara sahip olması için, Pınar Güney’den “Kadın nerede varsa orada olması” için söz vermesini istiyorum. Çünkü bir önce kadındır Pınar Güney. Türk mutfağının gerçek sahibi kadınlardır. Ne yazık ki tüm  yıldızlı otellerde, büyük lokantaların  aşçıları bıyıklı erkeklerdir. Oralarda kadınlar, ya çaycıdır, yada temizlikçidirler.  Oradaki erkek aşçılar, evlerinde bir yumurta kırmayıp eşlerinden annelerinden önlerine yemek koymasını bekliyorlar. Bunun mutlaka değişmesi gerekiyor. Bunun ışıklarını mutlaka yakınız. Bizler arkanızdayız.” Dedi.

Akhisar Oda başkanı Pınar Güney, Federasyon  başkanı  Aykut Yenice’ye Akhisar’ın sembolü olan   At Arabası maketini hediye etti. Kahvaltıyı katılan kadınlara, özel hazırlanmış,  Pınar Güney ile Kahveciler Odası Başkanı  Erkin Güney’in hediyeler verildi. (HA)