Akhisar Sportif Havacılık   Spor Kulübü ; Manisa Oryantiring İl Temsilciliği görevine atanan Figen Taran ‘a hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

Akhisar Sportif Havacılık  Spor Kulübü Başkanı Ümit YALÇINKAYA , Başkan Yardımcısı Behlül ÇAM ile beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri Bilgin AKKUŞ , Müjdat ÖÇAL, eski il temsilcisi Fehmi YAMAN ve Türkiye Oryantiring Federasyonu Organizasyon Kurulu Başkanı Özgür Morbel , ile birlikte ,yeni görevi nedeniyle Manisa Oryantiring İl Temsilciliği görevine getirilen Figen Taran’ı ; İdareci olarak görev yaptığı Akhisar Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ziyaret ettiler.

Akhisar Sportif Havacılık  Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Behlül ÇAM ; Kulübümüz faaliyete geçeli bir yıl oldu. Bünyemizde Yamaç Paraşütü, paramotor, bisiklet, bocce ve Oryantiring branşlarında faaliyet göstermekteyiz. Bu anlamda yarışmalarına katıldığımız Oryantiring branşında, Manisa İl Temsilciliğine atanan Sayın Figen TARAN hanımefendiye hem hayırlı olsun dedik hem de Oryantiring branşında yapmış ve yapacak  olduğumuz faaliyetler hakkında istişahare etme fırsatımız oldu.

Ümit YALÇINKAYA ise; Akhisar’da alternatif tüm amatör sporların Akhisar gençliğine ve çocuklarımıza sunma fırsatları oluşturulmak istiyoruz. Etkinliklerimizi daha yaygın ve verimli hale getirebilmek için  yerel yönetimler ile görüşerek  yer ve alan tahsisi hususunda  taleplerimizi iletmiştik. Gençlerin sanal dünyadan kurtarıp gerçek hayata yönlendirmek en büyük gayemiz dedi.

Manisa Oryantiring İl Temsilcisi Figen Taran ise; ASHAVK , Akhisar’ımızın ,hatta  ilimizin farklı amatör branşlarda ve Oryantiring alanında  faaliyet gösteren ender kulüplerinden biri olması bizler açısından  memnun edici bir durumdur.  

Bilindiği üzere Oryantiring’te  4 ana disiplinde yarışmalar yapılmaktadır. Bunlar Koşarak, Bisiklet, Kayak ve Engelli bireylerimizin tekerlekli sandalye ile gerçekleştirdiği Patika Oryantiring’i dir.

ASHAVK ‘ın bisiklet ve Oryantiring branşlarını birleştirerek, her iki disiplinde yarışmalara gitmesi Akhisar’ımız için güzel bir tanıtım fırsatı olacağı gibi çocuk ve gençlerimizi de doğa ile buluşturma ,sosyalleştirme ve daha sağlıklı bireyler haline getirme imkanı sağlayabiliriz dedi.             
 TARAN; ASHAVK Kulübümüzün Başkan ve  Yönetim Kuruluna, benden önce  İl Temsilcisi olarak görev yapan Fehmi YAMAN ile Organizasyon Kurulu Başkanı Özgür Morbel ‘e bu nazik ziyaretleri için  teşekkürlerimi sunuyorum. dedi.