Saat 14:00'de başlayan kongreye 345 üyeden 267 üye katıldı ve 1 oyun geçersiz sayıldığı genel kurulda Pınar Güney 144 oy alırken Ahmet Şen 118 oy'da kaldı. 144 oyu alarak Akhisar Lokantacı Köfteci ve Tatlıcılar Odasında Pınar Güney dönemi başladı.

Genel kurulda Mevcut başkan Adem Duman, Lokantacı üyelerden Hanif Gülban, Nezihi Öncü ve Pastacı Cemal Gürmen'e plaket verdi. 6 dönem başkanlık yapan ve bu dönen aday olmayan, Adem Duman'a,  Lokantacılar Federasyon başkanı Aykut Yenice, plaket verdi. 
Saat 14:00'te başlayan kongrede Divan Başkanlığına Manisa Lokantacılar Odası başkanı ve Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği yönetim kurulu başkanı Mehmet Akgül, Başkan yardımcılığına Akhisar Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Çakar, Katip üyeliklere Halil Akdeniz, Mehmet Efe ve Onur Değirmenci seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra, açılış konuşması 6. kez başkanlık yapan ve bu dönemde aday olmayan mevcut başkan Adem Duman teşekkür konuşması yaptı. 

Dilek ve temenniler bölümünde her ki başkan adayı Pınar Güney ile Ahmet Şen birer konuşma yaptılar. Odanın Faaliyet raporunu Manisa Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği  sekreteri Önder Savcı okudu. Odanın 4 yıllık Bilanço gelir ve gider hesaplarını ve Denetim Kurulu raporunu, 4 yıllık yeni dönem çalışma programı Oda sekreteri Ferda Güngör okudu. 
Saat 17.00'de sandıkların açılmasından sonra seçimi 26 oy farkla kazanan Pınar Güney, sevinç çığlıkları atarken gözyaşlarına hakim olamadı. Akhisar Lokantacı Köfteci ve Tatlıcılar Odasının yeni başkanı olan Pınar Güney;" Buradaki seçimleri kazanan odamız olmuştur. Buradan beni destekleyen ve desteklemeyen tüm üyelerime çok teşekkür ediyorum. Seçim bitti şimdi tüm üyelerimizle birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Akhisar Lokantacı Köfteci ve Tatlıcılar Odası başkanlığını 26 farkla 144 oyla kazanan Pınar Güney'in yönetim kurulunda görev alan arkadaşları  Mesut Canseven, Demir Ali İlkel, Serkan Çalışkan, Hüseyin Ateş, Ali İskeçe, Mümtaz Keleş, Denetim Kuruluna Umut Taşköprü, Zühre Kerti, Mithat Kaya'dan oluştu.