2017 yılı Akhisar Kent Konseyi seçimli genel kurul toplantısı Akhisar Belediye Meclis Salonunda saat 17.30’da başladı. Kent Konseyi Genel Sekreteri Umut Ak tarafından başlatılan seçimli Kent Konseyi Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. 

5393 sayılı Belediye Kanunu 76. Maddesi gereğince, 8 Ekim 2006 yılında 26313 sayılı yönetmelik ve 2009 yılındaki değişiklik ekine istinaden 144 kurum oda, dernek, noter ve üniversitelere çağrı yollanması ile Akhisar Kent Konseyinde toplam 109 delege oluştu. 89 imzalı delegenin katılımı ile salt çoğunluk sağlanan genel kurul toplantısı başlatıldı. Ve genel kurul programı seçimli olduğu için 3 maddeden oluştu. 2 dönem ve 3 yıl göre yapacak organların seçileceği seçimli genel kurul gerçekleştirildi. İlk olarak divan seçimine geçildi ve Divan başkanlığına Kemalettin Pehlivan, üyeliklere ise Mustafa Güral ve Müjde Kaya Alaca seçildi.

Divan başkanı Kemalettin Pehlivan başkanlığında yürütülen Kent Konseyi dördüncü maddesi olan açık oylama ile seçilecek Kent Konseyi başkanı seçimine geçildi. Kent Konseyi Başkanlığına eski başkan Hüsnü Kahraman ve Cem Bayrak aday olduğunu beyan ettiler. Yapılan açık oylamada Cem Bayrak 21 oy alırken Hüsnü Kahraman ise 61 oy alarak tekrar Kent Konseyi başkanlığına seçildi.

KENT KONSEYİ NEDİR?

Kent Konseyleri 5393 sayılı Belediye Kanunu ve 26313 sayılı Kent Konseyi Yönetmeliği’ne dayanarak kurulmuş yapılardır.

Kuruluş amaçları; “kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmek”tir.

Merkezi yönetimin, yerel yönetimin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve sivil toplumun ortaklık anlayışıyla, hemşehrilik hukuku çerçevesinde buluştuğu; kentin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının, vizyonlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde belirlendiği, tartışıldığı, çözümlerin geliştirildiği ortak aklın ve uzmanlaşmanın esas olduğu demokratik yapılar ile yönetişim mekanizmalarını ifade eder.