Kutlama programı Akhisar Belediyesi Parkiçi Sinema salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Şeyh İsa Anadolu Lisesinin hazırladığı ve Edebiyat Öğretmeni Elçin Günay ile Fethi Görülü’nün sunduğu parogramda sinevizyon gösterimi ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasını Tarih Öğretmeni Murat Kızıltaş yaptı.

Ortaokullar arası İstiklal Marşı Güzel Okuma yarışmasında birinci Özel Bahçeşehir Ortaokulu öğrencilerinden Aleyna Çalıkkaya, ikinci Dr. Ahmet Tarık Sarı Ortaokulu öğrencilerinden Tuğba Gencer ve üçüncü Akhisar Ticaret Borsası 6 Eylül Ortaokulu öğrencilerinden Kadriye Nihal Çakır oldu.

Liselerarası Mehmet Akif Ersoy şiirleri güzel okuma yarışmasında ise birinci Şeyh İsa Anadolu Lisesi öğrencilerinden Betül Nur Yücel, ikinci Özek Eksen Lisesi öğrencilerinden Aycan İrem Uygun ve üçüncü Çağlak Anadolu Lisesi öğrencilerinden Tuana Askan oldu. 

Programa İlçe Kaymakamı Kaan Peker, Garnizon Komutanı Hava İstihkam Albay Mehmet Şahin, Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ali Velestin, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Burak Kocaoğlu, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, Askerlik Şube Başkanı Per. Teğmen Mehmet Metin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, Siyasi Parti Temsilcileri, Okul Müdürleri, Kurum Amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
(BG)