Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi acil servis otoparkında 20.10.2017 Cuma günü saat 10:30’da Hastane Afet Planı (HAP) çerçevesinde yapılan tatbikat gerçeğini aratmadı. Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Abdullah KIRLI’nın başkanlığında, Acil ve Afet Şube Müdürlüğü ekibi gözetiminde gerçekleştirilen tatbikata tüm hastane yönetimi, görevli hastane personelleri ile Akhisar Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri katıldı.

Tatbikat senaryosunun birinci aşamasında; merkez üssü Akhisar olan 6.9 şiddetinde deprem meydana geldiği ve depremin Manisa, Soma ve Kırkağaç ilçelerinde de hissedildiği, hastanede herhangi bir yıkımın yaşanmadığı, bazı duvarlarda çatlaklar olduğu, elektrik, su, doğalgaz ve telefonların çalışmadığı, Akhisar içi ve çevre ilçelerden göçüklerden çıkarılan yaralıların hastaneye getirilişi canlandırıldı. İkinci aşamasında ise hastane Dahiliye servisinde çıkan yangından içeride mahsur kalan hastaların Akhisar İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ve hastane yangın kurtarma ekipleri tarafından tahliye edilişi konu edildi. 

Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi Yöneticisi/Başhekimi Op.Dr. Erol KARACA’nın HAP başkanı olarak “ Olay Yönetim Ekibini (OYM) ” toplamasıyla başlayan tatbikatta öncelikle hastane bahçesinde hastalar için yeşil, sarı, kırmızı ve siyah triyaj alanları, hasta ve personel yakını toplanma alanları, basın bilgilendirme alanı ve  OYM ekiplerinin görev alanları oluşturuldu. 112 Komuta Merkezi tarafından ve kendi araçlarıyla hastaneye gelen yaralıların yüz ve vücutlarının çeşitli yerlerine plastik makyaj uygulanarak olayın gerçeğe yakın olması sağlandı. 

Tatbikat sonunda görüşlerine başvurulan Hastane Yöneticisi/Başhekimi Op.Dr.Erol KARACA, “Bilindiği üzere deprem açısından risk altında olan ilçemizde yaşanması muhtemel acil durum ve afetlere karşı Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi olarak aldığımız önlemleri, her yıl çeşitli tatbikatlarla deneyimlemekteyiz. Oluşturulan senaryolar aracılığı ile amacımız olayı gerçeğe yakın yansıtarak tüm personelimize bunu hissettirebilmek, böylelikle bilgilerimizi tazelemek, eksiklerimizi yerinde, olayın içinde gözlemlemek ve çalışanlarımızı acil ve afet olaylarına hazırlamaktır. Böyle afetlerin ilimizde ve ülkemizde yaşanmaması temennisiyle başarıyla tamamladığımız deprem ve yangın tatbikatında katkısı olan tüm hastane idareci ve personelimize teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.