Engin Akyüz’ün Manisa Medya TV’de yayınlanan canlı programın konuğu olan Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası başkanı Mustafa Güral; “Oda başkanı takım elbiseyi kravatı takıp protokole katılmakla olmaz. Oda başkanının görevi bizlere teveccüh gösteren, bizleri seçen kişilerin biz başkanlarıyız. Ben kendi şahsıma şöyle düşünüyorum. Bir pazarcının, manavın, bir balıkçının başkanı değil, ben onların sesi soluğuyum. Ben üst mercilerde belediye başkanı, kaymakam gibi daire amirlerinin yanında başkanım. Çünkü beni buraya getiren benim üyemdir” dedi.

Yayın günü ve saati Çarşamba 21:00 olarak değişen Engin Akyüz ile konuşuYORUM, Akhisar Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Güral'ı konuk etti.

Yönetim kurulu, denetim kurulu, odaya kayıtlı üye sayısı ve odanın işleyişi hakkında bilgiler vererek konuşmasına başlayan Güral, Esnaf Odalarının ne iş yaptıkları hususunda bilgiler verdi. Pazar yerlerinde denetim yapma yetkilerinin de olduğunu ve zaman zaman ilgili kurulların denetleme yaptıklarını da söylen Başkan Mustafa Güral, hangi meslek gruplarının kendilerine kayıtlı olduğunu da anlattı. "Pazar pahalı mı" sorusuna, pahalılık var ise bunu müsebbibinin pazarcı esnafı olmadığını, girdi fiyatlarından dolayı fiyatların bazen oynadığını ve bu tür haberlerin spekülatif olduğunu belirtti.

Pazarcı esnafının sorunlarını, sıkıntılarını, ve vatandaştan beklentilerinin ne olduğunu anlatan Oda Başkanı, vatandaşın da pazarcı esnafından beklentilerinin neler olduğundan bahsederek, bu sorunları çözmeye çalıştıklarını belirtti.

Türkiye'de ilk defa Akhisar çarşamba pazarında yazın pazara çıkan vatandaşın sıcaktan bunalmaması için bir serinletme sistemi yapmayı düşündüklerini ve bunu hayata geçirdiklerini, Türkiye'nin çeşitli illerindeki görev yapan Başkanların da bu sistemi görmek için Akhisar'a geldiklerini anlatan Başkan, vatandaşın da, pazarcı esnafının da bu işten memnun olduğunu ifade ederek, maliyeti karşılamak konusunda kendilerine destek olan Belediye Başkanı ve diğer yetkililere teşekkür etti. Kışın ise vatandaşların ve esnafın soğuktan üşümemesi için de bir çalışma içerisinde olduklarını anlattı.

Görev yaptığı süre içerisinde yaptığı icraatları maddeler halinde anlatan Başkan Güral; 10 Ocakta yapılacak seçimleri kazanması halinde Manisa'daki üst birlikte ya da Ankara'daki üst kuruluşta (teklif geldiği takdirde)  hizmet edebileceğini söyleyerek, seçimlerde rakibine başarılar diledi ve üyelerin en iyi tercihi yapacaklarına inandığını söyledi.

Balıkçılık yapan pazarcı esnafının kapalı işyeri istedikleri ile ilgili mesaj, pazarcıların tek tip elbise giymeleri gerektiği ile ilgili mesaj ve daha temiz bir pazar yeri için her pazarcının tezgahının altında çöp kovasının olması gerektiği belirtilen mesajlar ilginç fikirler olarak akılda kaldı.

Program esnasında Başkan Güral'a görev yaptığı süre içerisinde mali bilgiler ile ilgili soruların mesaj halinde gelmesi ve konuğun bunlara cevaplar vermesi heyecanı arttırdı.

Programın son bölümünde Engin Akyüz ile konuşuYORUM programının Yapımcısı ve Moderatörü Engin Akyüz; her hafta bir kitap tanıtmaya başladıklarını belirterek, Fen Bilgisi Öğretmeni Çetin Çelik Beyin yazdığı "Biyoloji Terimleri Sözlüğü" kitabını tanıtarak, önümüzdeki programlar için kitap yazarlarının yazdıkları şiir, öykü, roman, makale gibi kitapların kendisine ulaştırılması çağrısında bulunarak ekranlara veda etti.