Reşatbey Mahallesi Atatürk Parkı içindeki Umut 1 Düğün  Salonunda yapılan kongre saat 10:00'de başladı. Kongrenin açılışını mevcut başkan hasan Ali Men yaptı. Kongrede Divan başkanlığına Manisa Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği yönetim kurulu üyesi ve Manisa Pazarcılar Odası başkanı Halim Şener, başkan yardımcılığına Akhisar Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Çakar, Katip üyeliklere Cihan Aksoy, Ömer Demir ve Gülfer Gündil seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Faaliyet, Denetim, Bilanço ve Gelir Giderleri hesaplarını oda sekreteri Hatice Erdemir Şano okudu. Dilek ve temennilerde her iki aday İbrahim Çaybaşı ve Hasan Ali Men birer konuşma yaptılar. Divan başkanı Halim Şener, her iki adayı sahneye çıkardıktan sonra aralarına girerek basına poz verdiler.

Saat 17:00'de sandıkların açılmasından sonra 371 üyenin katıldığı, 1 oyun geçersiz sayıldığı seçimi 286 oy alan Hasan Ali Men, üçüncü kez seçildi. Üçüncü kez seçilen Hasan Ali Men kürsüye çıkarak birlik mesajları verdi. Hasan Ali Men;" Bugün ortamıza yakışan çok güzel bir genel kurul yaptık. Tüm üyelerime teşekkür ediyorum. Biz Akhisar esnaf ve sanatkarlar odası olarak göreve geldiğimizden bu yana tüm üye arkadaşlarımıza eşit mesafe durduk. Hiç birine ayrım yapmadık. Oy veren de sağ olsun vermeyen de yarından itibaren saat 8:30 mesai başladığından itibaren tüm üyelerim yeri benim için aynıdır bundan kimsenin merakı olmasın. Bir yarışa girdik. Aslında bizim üyemiz bizi çok iyi takip ediyor. Hiç bir şey söylemeye gerek yok sandık en güzel  cevabı veriyor. Değerli basın mensubu arkadaşlarım benim bu 3. dönemim inanın 8 yıl boyunca hiçbir üyeyle en ufak tartışmam olmadı. Üye bizim omuzlarımıza çok ağır bir yük yükledi. Bunun farkındayız. 4 yıl sonra yapılacak seçimlerde bizim odamızın üye sayısı yaklaşık bin'i  bulacak, bunu herkesin bilmesi lazım. Üye varsa varız, üye yoksa bizde yokuz. Bir tek canım oda üyelerime feda olsun " dedi.

Seçilen başkan Hasan Ali Men ve yönetim kurulu  Cem Yağcı, Adem Kalaş, Kemal Işık, Ünal Ceber, Halil Bilgen, Resul Poyraz, Denetim kurulu Bülent Başar, Tufan Sasallı, Hamdi Evci'den oluştu.(E.D)