Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Manisa merkez Cumhuriyet Meydanında düzenlenen toplu açılış töreninde Akhisar Ticaret Borsası tarafından 624 Bin 342 TL’ye mal ettiği kerpiç yapımı Dombaycıoğlu Hanın açılışını yaptı.

Dombaycıoğlu Hanı ile ilgili bilgi veren Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, “Dombaycıoğlu Han’ı, Vakıflar Eski Eser fişinde 19. yüzyıla ait olarak belgelenmiştir. Yapının vakfiyesi Dombaycıoğlu Mehmet Ağa tarafından 1823 yılında yaptırmış olduğu pek çok yapı ile birlikte tescil edilmiştir. 

Tapu Müdürlüğündeki kayıtlarda da han 1963 yılında Dombaycızade Mehmet Ağa Vakfı adına kayıtlanmıştır. İlk yapım tarihinden sonra günümüze kadar farklı dönemlerde farklı eklentilerle bu günkü haline getirilmiştir. Yapıdaki son eklerin günümüze değin devam etmiş olduğunu vurgulamak yanlış olmayacaktır. Bahsi geçen yapı, 1980 yılında İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü tarafından tescillenmiştir. 

Akhisar Ticaret Borsası tarafından İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğünden kiralanmıştır. Restorasyon işleri Ermiş İnş. Tic. Ltd. Şti tarafından yapılmıştır. Hali hazırda kiraya verilecek 15 adet dükkan bulunmaktadır” dedi.

(BG)
  









DOMBAYCIOĞLU HANINA AİT ESKİ GÖRÜNTÜLER

 A

yeni görüntüler