HALDUN AKYÜZ | ÖZEL HABER
Akhisar’ın ilk İçkisiz  balık lokantası, yüzme havuz tesislerinde açıldı. Çeşme-Alaçatı”nın en iyi balık pişirici olarak tanının “Ayşe Anne” Akhisar’da amcasının oğlu Şaban Taşkırın  ve ailesinin açtığı “Gülbeyaz İçkisiz Balık Evi” n de ocağın başına geçti. Açılışa katılan Akhisarlılar  “Bu balıkları kim pişirdi. Çok leziz “ dediler.

10 yaşında babasının yanında, ocağın başına geçtiğini, 30 yıldır özellikle  balık pişirmeye önem verdiğini,et ısgara,soğuk mezeler konusunda da iddialı olduğunu, alaylı olarak  bu duruma geldiğini, işini severek yaptığını söyleyen  Hatice Taşkıran, “Amcamın oğlu Şaban ağabeyim  alık lokantası açacağını söyleyince, seve seve geldim. Akhisar’a sık geliyordum. Böyle içkisiz bir balık lokantasının olmadığı için, yemek konusunda duyarlı olan Akhisarlılar için bir eksikliği gidermiş olacak “Gülbeyaz İçkisiz Balık Evi”.” Dedi.

Akhisar devlet karayolun da, ve Borsa tesislerinde “Kuzu Çevirme” lokantalarını açan, Gülbeyaz Yemek Fabrikası  sahibi Şaban Taşkıran   ve ailesi resmi açılış günü öncesinde 100 yakın personeline ve basın mensuplarına tanıtım için  balık ikramında bulunduktan sonra, tesislerin açılışında da davetlileri balık ve çok değişik meze çeşitleri ikramında bulundu. Duaların okunmasından sonra  açılış kurdelesini  İl Jandarma Alay Komutanı Tuğ General Erhan Can, Akhisar Hava Meydan  ve Garnizon Komutanı  Hava İstihkam Albay Mehmet Şahin, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu başkanı Doktor Mehmet Ulusoy, CHP ilçe başkanı Avukat İsmail Fikirli işletme sahibi Şaban taşkıran birlikte kestiler.