Gördesliler Derneğinin 280 sokakta bulunan dernek lokalinde dernek yönetimini ziyaret eden Erol Boşnak ve ekibini Gör-Der başkanı Nadir German ve yönetim kurulu karşıladı. Derneğin açılışından bu güne yaptığı faaliyetleri anlatan başkan German ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Atso seçimlerinde başkanlığa aday olan herkese başarılar diledi. German kimin kazandığı adaylar için önemli olsa da asıl olan Akhisar’ın kazanmasıdır. Bizler Gördesliler derneği olarak yaşadığımız şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel olarak gelişmesini isteriz. Akhisarda ekonomiye yön veren bir kuruluş olan Akhisar Ticaret ve Sanayi Odasının da en iyi şekilde yönetilmesini isteriz. O sebeple iyi olan kazansın, Akhisar kazansın diyoruz” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında ağustos ayından beri ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirten Erol Boşnak ; “Bizler her üyemizi ziyaret ederek, beklentilerini öğrenerek, sivil toplum kuruluşları ile de istişareler yaparak, niçin aday olduğumuzu açıklayarak ziyaretlerimize devam ediyoruz. Biz Akhisar Ticaret ve Sanayi Odasının son beş yılda uyuduğunu düşünüyoruz. Gerek üye sayısı, gerek temsil ettiği iş ve meslek kollarının ekonomiye etkisi ve gerek se odanın faaliyet alanının büyüklüğü göz önüne alındığında bu etkisini beş yıldan beri göstermediğini söylüyor ve diyoruz ki bu uyuyan Atso’yu uyandıracağız. Şehirde faaliyet gösteren oda, borsa ve sivil toplum kuruluşları ile beraber şehrin dinamiklerini harekete geçirecek projeleri birlikte hayata geçirmeliyiz. Bu bağlamda tüm bu kurum, kuruluş, oda ve STK’lara Atso’nun bir ağabeylik, bir önderlik yapması gerektiğini söylüyoruz. Geçmiş dönemlerde bu maalesef olmadı. Bir kopukluk var. Bu kopukluk şehre olumsuz etki yapmaktadır. Biz bu güne kadar yapılan faydalı hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz. Ancak son yıllarda yapılan faaliyet raporunu anlatan kitapçığı incelediğimizde, gerek içeriğindeki yanlışlıklar, gerek se ziyaret ve etkinliklerin çok gösterilmesi için kalın kuşe kağıda yapılmış olması gerçeği değiştirmemektedir. Temsil ve ziyaretlerde Akhisar dışındaki ve yurt dışındaki ziyaretlerden başka örneklerin olmaması düşündürücü.  Eğer Akhisar’ın Ticaret ve Sanayi Odası isek en azandan canla başla uğraşan, emek ve hizmet üreten Akhisarlı sanayici, işadamları ve ticaret erbaplarının da ziyaret edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Çünkü ATSO öncelikle üyeleriyle vardır. Sonra birlikte Akhisar için faydalı proje üretecek diğer Oda, borsa ve STK’larla da gücüne güç katacaktır. Bu yüzden bizler Akhisar için fayda üreten her kuruluşla işbirliğine önem veriyoruz.” Dedi.

BAŞKAN DEĞİLSEM YOKUM ANLAYIŞI YANLIŞTIR

Geçmiş dönemde seçime girip üyelerin oyları ile seçilen ancak başkanlığı kazanamayanların akabinde hemen istifa etmelerini doğru bulmadığını belirten Boşnak “ Burada seçime katılan üyelerin verdiği oyun sorumluluğunu yerine getirmek çok önemlidir. Üyeler sizi başkan seçmiyor. Üyeler sizi kendilerini temsil etmek için seçiyor. Burada oy ile alınan temsil yetkisinin kullanılmaması vefasızlıktır. Bizler de aldığımız oylar neticesinde seçildik ancak başkan olamadık. Ancak bize verilen temsil yetkisini sonuna kadar kullandık ve görevimizi meclis üyesi olarak devam ettirdik. Başkan olmazsam yokum demek yanlıştır.” Diyerek isim vermese de geçmiş dönemde başkanlık yapmış ve sonarki seçimde istifa eden M. Ali Erdayıoğlu’nu eleştirdi.

YEMEK VE ÇİKOLATA İLE OYLARA TALİP OLMAK ÜYELERE HAKARETTİR.

BİZ BÖYLE MİLLİYETÇİLİK ANLAYIŞINA KARŞIYIZ.

ÇİKOLATAYI  ALIRSINIZ  İSVİÇREDEN, POWERBANKI ALIRSINIZ  ÇİNDEN,İNŞAATI YAPTIRISINIZ MÜTEAHHİT  İSTANBULDAN. AMA AİDATLARI TOPLARSINIZ AKHİSAR ESNAFINDAN. ŞİMDİ SORUYORUM SİZLERE  BUNLARI YAPARKEN NASIL OY İSTİYORSUNUZ BU MİLLETTEN.

BU MAKAMLAR BASAMAK MAKAMLARI DEĞİL HİZMET MAKAMLARIDIR

Bazı başkan adaylarının maalesef bu makamları basmak olarak gördüklerini düşünüyoruz diyen  Erol Boşnak “Öyle ki Akhisar gibi sanayi ve ekonomide sıçrama yaşamaya aday ve büyük potansiyele sahip önemli bir ilçenin Ticaret ve Sanayi odası haftada bir gün odaya gelerek yönetilmemeli. Sadece Ankara’dan yapılacak faaliyetlerle ATSO’ya ne kazandırılmıştır ve ne kazandırılabilir. Önemli olan bu şehrin potansiyeline dinamizm kazandıracak projeler üretip buna zemin hazırlamak ve üyelerle birlikte şehrin kalkınmasını sağlayabilmektir. Bu nedenle bizler bu makamların basamak makamları değil, hizmet makamları olduğunu söylüyoruz. Bu yüzde de bu yönetime hizmet için adayız” diyerek sözlerini tamamladı. 

Ziyaret bir süre sohbet havasında devam ederek, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.