Akhisar’da 2 Şubat Cuma günü yapılacak olan Marangozlar ve Mobilyacılar Esnaf Odası seçimlerinde adaylığını açıklayan Eyüp Aslan “Marangozlar Odasının ne işe yaradığını herkese göstereceğiz” diye konuştu.

Akhisar Press Haber’e özel açıklamalarda bulunan Eyüp Aslan; “Daha önce rahmetli başkanımız Recep Akkaya’nın başkanlığında yönetim kadrosunda görev yaptım. Odamız ile ilgili birçok proje geliştirmiştik. Rahmetli başkanımızın projesini şöyle özetleyebiliriz. Mobilya imalathaneleri 100-150 metrekarelik sınırlı alanlarda ve dağınık bir şekilde olması üyelerimizin ufkunu daraltmaktadır.  2014 yılında başkanımızın öncülüğünde Gölet’te Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen bir çalıştay teknik programı düzenlemiştik. 

Yeni bir açılım olarak, ayrı bir yapıda, sadece mobilya sektörüne ve yan sanayisine hitaben eden bir sanayi kenti oluşturmayı hedefledik. Böylece, üyelerimiz ürünlerini imal edecekleri 1000 metrekare kapalı alana sahip fabrikalara ve 12.000m zemin alanına sahip ürünlerini sergileyebilecekleri 3 katlı fuar alanına (Show-Room) kavuşacaklardı. Bu arazi içerisine konumlanmasını istediğimiz diğer yapılar; Cami Alanı- İdari Bina- Ortak makine alanı- Ar-Ge çalışma merkezi- Gıda market-6 adet Yapı market 200 metrekare Akaryakıt istasyon alanı- iş merkezi-otel alanı-çok amaçlı salon düğün salonu olacaktı. Zafer Kalkınma Ajansının da desteğini alarak yapılacak bu proje Akhisar’ı Mobilya Kenti haline getirecekti. 

Rahmetli başkanımız Recep Akkaya bu projeye hayatını adamıştı. Bizler eğer seçilmemiz durumunda bu projenin takipçisi olacağız. Sadece bu değil üyelerimiz için yenilikleri, destekleri takip ederek sürekli bilgilendireceğiz.” Diye konuştu.