Akhisar Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın olağan kongresi Akhisar Belediyesi Kapalı Spor Salonunda yapıldı. Saat 11.00'de başlayan kongrede Halil İbrahim Doğan ile Emin Akarsu'nun listeleri yarıştı. İki Listenin yarıştığı kongrede 762 üyeden, 542  üyenin oy kullandığı kongrede 4 oy geçersiz sayılırken, H.İbrahim Doğan'ın listesi 302, Emin Akarsu 236 oy aldı. 36 yıldır Akhisar Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın başkanlığını yapan Halil İbrahim Doğan 10.cu kez seçilerek kırılması güç bir rekora imza attı.

Akhisar Belediyesi Kapalı Spor Salonunda yapılan kongre saat 11:00'de başladı. Kongrede Divan başkanlığına Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Yönetim kurulu üyesi Celil Anık, başkan yardımcılığına Sınırlı Sorumlu Şehir içi Taşımacılık Kooperatif başkanı Fethi Tunç, Katip üyeliklere Akhisar Seyahat Otobüsleri Başkanı Önder Adıyaman, Tuncay Sarıbaşoğlu, Kamil Ceylan seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasından sonra Faaliyet, Denetim, Bilanço ve Gelir Giderleri raporlarını Oda sekreteri Zekiye Vanaz okudu.

Kongrenin açılış konuşmasını mevcut başkan Akhisar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil İbrahim Doğan yaptıktan sonra ikinci aday Emin Akarsu'nun konuşmasıyla seçime geçildi.

Saat 17:00'de sandıkların açılmasından sonra, seçimi kaybeden Emin Akarsu, H. İbrahim Doğanı tebrik ederek başarılar diledi. Daha sonra söz alan H.İbrahim Doğan;" “Çok değerli odamızın çok değerli üyeleri oy veren, vermeyen herkese teşekkür ediyorum. Aday olan benimle yarışan kardeşime ayrıca teşekkür ediyorum. Bu yarışta hiçbir kötü söz ağzından duymadım kendisine teşekkür ediyorum. Beni 10. kez seçen değerli üyelerime tekrar teşekkür ediyorum. Akhisar’a yakışır bir genel kurul oldu, inşallah tüm Türkiye’ye örnek olur. Esnaf odalarında seçimlerde sandalyeler havada uçuşuyor. Buralar rant değil hizmet yeridir. Bu kardeşimizde buraya hizmet etmek için aday oldu. Onu medeni cesaretinden dolayı kutluyor ve teşekkür ediyorum. O aslında milletvekilliği, belediye başkanlığına aday olması gereken bir kardeşimiz, yolu açık olsun. Görevimi bıraktığım yerden devam edeceğim. Akhisarlı şoför esnafımıza hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Seçim bitti şimdi tüm üyelerimizle beraber çalışmaya devam edeceğiz. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Söz alan Emin Akarsu; “Hakkımızda hayırlısı olsun Halil İbrahim başkana hayırlı olsun diyorum. Bizlere şahsım ve yönetimim adına göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan dolay teşekkür ediyorum. Halil İbrahim başkanıma hayırlı olsun diliyorum, başarılar diliyorum” dedi.

10. cu kez kazanarak güven tazeleyen Halil İbrahim Doğan ve yönetim kurulu Osman Nuri Kola, Abdullah Caner, Serkan Satan, Şerif Dündar, Suat Uçar, Muharrem Ertaş, Denetim Kurulu Serdar Altıparmak, Aydoğan Ağdanlı, Şenol Şişko'dan oluşuyor.