Dernek başkanı Hayriye Hacet, “Zararları tespit  edilen Çin malı oyuncaklar ve yerine kurs öğretmenimiz Şahide Varışlı’nın yönetiminde kursiyerlerimizin yaptıkları oyuncakları ve el işlerini çocuklarınıza hediye ediniz.” Dedi.

Belediye Fuayesinde açılan serginin açılış kurdelesini derneğin onursal başkanı Sabriye Ünsal Yaprak ile  CHP Akhisar ilçe başkanı İsmail Fikirli, MHP ilçe başkan yardımcısı Halil Öksüz birlikte kestiler.

Başkan Hayriye Hacet, “Derneğimizin  amaçlarının başında  özellikle kırsal kesimdeki el emeği ile yapılan her türlü ürünlerini halkımıza sunmayı amaçlıyoruz. Sergimiz iki ürün  adı ile açılmasına rağmen, gördüğünüz gibi köyü üyelerimizin  yaptığı erişteler,  tarhanalar, zeytin reçelleri gibi yiyeceklerin yanında, iğne oyaları, örgüler, özel biblolar da sergimizde  bulunuyor. Özellikle  Kolombiya’da Wayuu yerlilerinin ürettiği Wayuu çantaları sergimizde ilk sırada bulunuyor.  Wayuu adı altındaki çantalar  Unesco  projesi kapsamında Kolombiya’da yerlilerini uyuşturucudan  kurtarmak için ortaya çıkmıştı.   Öğretmenimiz Havva Teke, Cevriye Emre,Seda Nazlı Kaynar Türkiye’de bu projede bulundular. Bu konuda derneğimiz  şanslı. Eğiticilerimizin özverisi ile kursiyerlerimizin becerisi bir araya geldi ve bu eserler ortaya çıktı.  Gördüğünüz gibi sergimizde 50’yi aşkın değişik boy ve ebatta Wayuu çantaları var.” Dedi.