1,5 yıl önce kurulan Akhisar Kadın Eğitim, Kültür, Sanat ve Dayanışma Derneği faaliyetlerini sürdürdüğü Paşa Mahallesi 13 Sokaktaki adresinden, Ulu Cami mahallesi 44 Sokak numara 17/1 kat 1 daire 1'e taşıdı. Derneğin kurucu başkanı Hayriye Hacet ve yönetim kurulu üyeleri Gülden Erhun, Seda Nazlı Kaynak, Fatma Celebci, Cevriye Emre, Nurdane Mert ve kadın üyelerin katıldığı toplantıda, Başkan Hayriye Hacet yeni adresinde derneğin lokalini tanıtımı ve derneğin çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. 

Akhisar Kadın Eğitim, Kültür, Sanat ve Dayanışma Derneği kurucu Başkanı Hayriye Hacet;"  Biz bugün derneğimizin yeni yerindeyiz. Akhisar Kadın Derneği olarak 13 Nisan 2016 tarihinde kurulduk, bugüne kadar bulunduğumuz yerde yaptığımız çalışmalar ile bu derneğin ayağa kalkıp yürüyebileceğini gördük. Dernek olarak burayı tuttuk, burası Akhisarlı kadınların derneği. Tüm kadınları davet ediyoruz.

Bizler kadınların güçlenmesi üzerine bir aradayız. Kendi doğamızdan gelen enerjimizle kendimizi var etme çabası içindeyiz. Bizim içimizde bir lider veya başkan yok. Hepimiz lideriz, başkanız ve kadınız. Bizler Ege Kadın Buluşmasının bir bileşeni olarak Uşak’ta ve Kütahya’da toplantılara katıldık. Buradaki toplantılarda birçok kadın dernekleri ile tanıştık, ortak projeler geliştirdik" dedi.  

Hayriye Hacet;" Derneğimizde haftanın 3 günü Pazartesi, Salı, Perşembe günleri üretim kolaylaştırıcıları Havva Teke, Cevriye Emre, Şahide Varış, Nurdane Mert, Seda Nazlı Kaynak, Makbule Ayvaz, Sevgi Köker, Necla Yalçınkaya arkadaşlarımız burada yaptıkları örme çanta, organik örgü oyuncaklar, ev makarnası, eriştesi, tarhana, domates ve biber salçası ve değişik takı ürünlerin kurslarını katılımcılara öğretiyorlar. Elde ettiğimiz gelirler ile ihtiyaç sahibi öğrencilere tam ihtiyacını karşılayacak bir rakam olmasa da bir harçlık gönderebiliyoruz. Bizlere yardım talebinde bulunan, eşinden ayrılmış şiddet görmüş kadınlara destek olmaya çalıştık" dedi.

Hayriye Hacet;" Biz şuan Ulucami Mahallesi 44 sokak numara 171’de 1. Kat 1. Dairedeyiz. İçeride kurslarımız var. Önümüzde planladığımız kurslar var. Sosyal medyayı doğru kullanma üzerine kurslarımız olacak. Finansal okur yazarlık kursumuz olacak.

Buradan Akhisarlı Kozlusan firmamıza çok teşekkür ediyorum. Kozlusan bize yeşil enerjiyle yanan şömine soba hediye ederek derneğimize bağışladı. Onların sayesinde kursiyerlerimiz burada sıcak ve konforlu bir ortamda üretim gerçekleştiriyorlar. Yeşil enerji firması da bir miktar yakıt bağışladı. Onun da külü çiçeklere gübre oluyor" dedi.