Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Salih Pehlivanoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumu Kafeteryasında hükümlülere yönelik düzenlenen 1. Moral gecesinde Akhisar Açık Ceza İnfaz Kurumu hükümlüleri ile bir araya geldi.

Moral gecesine Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut ve eşi Hakim Gamze Kalender Akbulut, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Salih Pehlivanoğlu ve eşi, Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mahmut Okumuş, T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Nadim Çimen, Ceza İnfaz Kurumu Jandarma Bölük Komutanı Ahmet Erim, Denetimli Serbestlik Şube Müdürü Şefik Demirkol ve Kurum Çalışanları ile hükümlüler katıldı.

Akhisar Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mahmut Okumuş açılış Konuşmasında; Kurumda hükümlülere yönelik yapılan sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere değindi. Bu faaliyetlerin kesintisiz devam edeceğini dile getirdi. Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut konuşmasında; “Ceza İnfaz Kurumu Müdürlerim ve personelim layıkıyla görevlerini yapmaktadırlar, ceza infaz kurumlarında kalan siz hükümlü ve tutuklu arkadaşlarımız devletimize ve bizlere emanetsiniz. Bizlerde sizleri sağlıklı bir şekilde ailenize kavuşturmayı amaçlıyoruz. Burada olmaktan utanmayın, hayatta çok büyük eserler bırakmış ilim, sanat ve siyaset adamlarının da zamanla ceza infaz kurumlarıyla yolları kesişmiştir. Suça sürüklenen bireyler ceza infaz kurumlarına konulurken aynı zamanda neden suç işlediklerini irdeleyip bir daha suç işlememeleri için kafa yormamız gerekir. Biz sizleri bu halinizle de seviyoruz.” diyerek konuşmasına son verdi.

Programın ilerleyen saatlerinde yapılan etkinlikte bir hükümlü, Mehmet Akif Ersoy’un yazmış olduğu “Bir Gece” adlı şiiri seslendirdi. Kurumdaki hükümlülerinde katılımı ile program içerisinde ses yarışması düzenlendi. Yarışmaya katılan hükümlülere çeşitli hediyeler verildikten sonra Akhisar Açık Ceza İnfaz Kurumu bünyesinde gerçekleştirilen Eğitim ve İyileştirme Kurslarında alınan belgeler hükümlülere takdim edildi. Ayrıca Akhisar Açık Ceza İnfaz Kurumu 1. Futbol Turnuvasına kupa töreni düzenlendi. Şampiyon olan “Kuşçu Spor” takımına madalyaları ve kupa takdim edildi. Akhisar Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Akhisar T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumlarının açılışında ve devamında mesai gözetmeksizin fedakarca görev yapan Açık Ceza İnfaz Kurumu personellerinden Ceza İnfaz Kurumu Katibi Arif Akduman’a teşekkür belgesi Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut tarafından, Ambar Görevlisi Mustafa Mahir Yenici’ye teşekkür belgesi Akhisar Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Salih Pehlivanoğlu tarafından, Personel Kalemi Görevlisi Pınar Güngör’e teşekkür belgesi Kurum Müdürü Mahmut Okumuş tarafından takdim edildi. Program Akhisar’ın yerel sanatçıları Mehmet Kara ve Emre Beyinli’nin saz ve gitar eşliğinde verdikleri konser daha sonra hükümlülerin katılımlarıyla geç saatlere kadar devam etti.