Akhisar'da okulların tatile girmesiyle birlikte öğrencilere yönelik olarak ilçe müftülüğü tarafından 22 Haziran - 26 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Yaz Kur'an Kursuna 5 bin civarında öğrenciyle başladı.

Erdoğdu Camisi'nde düzenlenen programla başlatılan Kur'an Kursu’na yoğun ilgi gösterildi. Programa; İlçe Müftüsü Yusuf Eriş, yaz kuran kursu hocaları Veli Demirel, Mevlüt Oruç ve Diyanet-Sen Akhisar Temsilci Başkanı Sebahattin Umutlu ve öğrenciler katıldı.

İlçe Müftüsü Yusuf Eriş, " Arzu eden vatandaşlara Kuran-ı Kerim’i usulüne uygun olarak okumayı öğretmen, ibadetler için gerekli sure, ayet ve duaları ezberletmek, hafızlık yaptırmak ve İslam Dininin inanç, ibadet ve ahlak esasları hakkında bilgiler vermek için müftülüğümüzce açılan Kur’an Kurslarımız vardır. Akhisar ilçemizde 56 Kuran kursu ile bu faaliyeti gerçekleştiriyoruz.

Yıl içinde yapmış olduğum denetimlerde, Kur’an Kursu öğrencilerimizin üstün gayretlerini, kursa devam eden öğrencilerinde Büyük bir istek ve heves ile Kuranı Kerimi öğrenmeye çalıştıklarını gördüm.  çeşitli sebeplerle Kur'an öğrenememiş bayanların genç kızlık, evlilik ve çoluk çocuğa karıştıktan sonra Kur'an öğrenme gayreti içinde olması torun sahibi annelerimizin büyük bir hevesle Kur'an okumaya çalışmaları takdire şayan bir hizmettir.  Öğrencilerimize bu istek ve hevesi arzuyu vermedeki gayretlerinizden dolayı Hepinizi tebrik ediyor kutluyorum.

Peygamberimiz ’in “ Sizin en hayırlınız Kuran’ı öğrenen ve öğretenlerinizdir” Müjdesine nail olabilmek için ömrümü dine, Kuran'a adayan insanların hayatlarına ibretle okumuşuzdur. Bir dönem köşe bucak saklanarak gizlice Kur'an öğretmenleri Kur'an öğrettiği için kendilerine tutuklayıp tokat atan amirlere “ evladım!  Siz Kur'an okumayı biliyor musunuz gelin size de Kur'an öğreteyim” diyen mübarek insanları,  Ankara- İstanbul arası tren yolculuklarında Kur'an öğretmek için çırpınan fedakâr önderleri düşündükçe yüreğimiz burkulur ve Gözlerimiz nemlenir. Hadisi şerifteki müjdeye Bugün de dahil olmak isteyenlere Rabbimiz birçok kapılar açık kolaylıklar göstereceğine inanıyoruz, Çocuklara hayırlı Ramazanlar diliyorum. Öğrencilerimiz Kur'an kursuna gelmeleri ile camilerimiz şenlendi." dedi. E.D – H.Ş