Akhisar’da 30 yıldır yağlı güreş sporuyla uğraşan esnaf Mehmet Ali Demir, Efendi Mahallesindeki bir arsayı çimlendirerek 10 yıldır yağlı güreş için kullandıklarını söyledi. Demir; “Bu arsayı 10 yıl önce arkadaşlarımızla çimlendirdik ve yağlı güreş yapmak isteyen, öğrenmek isteyen kim olursa buraya gelip antrenman yapabilir. Bizde burada bugün Mermerciler Kooperatifinin yağlı güreşçisi Halil Akdağ ile antrenman güreşi yaptık. Burası herkesin kullanımına açıktır. Yağlı güreşi yeni öğrenmek isteyenlere burada yardımcı oluyoruz.” Dedi.

YAĞLI GÜREŞ GENÇLEŞTİRİR

Yağlı güreşin insanı genç ve dinamik tuttuğunu ifade eden Demir; “Yağlı güreş bildiğiniz gibi bir ata sporudur. Yağlanmak için Akhisar’ın has zeytin yağını kullanıyoruz. Bu sayede cildi de genç tutuyor. Yağlı güreş en güzel sporlardan bir tanesi, herkese bu sporu yapmalarını tavsiye ederim” diye ifade etti.

Türkiye’deki tüm yağlı güreşlere katıldıklarını söyleyen Demir, Akhisar’da Mayıs ayında düzenlenecek olan 556. Çağlak Festivali’ndeki yağlı güreşlere hazırlandıklarını da sözlerine ekledi.