Törene Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Hava Meydan ve Garnizon Komutan Vekili  İlçe Jandarma Komutanı Jan. Binbaşı Mete Demir, Belediye başkanı Salih Hızlı, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Suat Taryan, Gazi ve Şehit aileleri dernekleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, çok sayıda gazi ve şehit yakını katıldı. 
 
Tören komutanlığını Akhisar Ülkü Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Remzi Özer'in yaptığı program Saygı Duruşu ve Belediye bandosu eşliğinde Akhisar Ülkü Ortaokulu Müzik öğretmeni Canan Çınar'ın yönetimiyle İstiklal Marşı okundu.
  
Akhisar Nadide-Fazıl Aysu Fatih İlkokulu sınıf öğretmeni Kerim Demirayak'ın sunduğu programda günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Hava Ulş. Yüzbaşı İbrahim Bolat yaptı. İbrahim Bolat;" Bugün, kutsal vatan topraklarımızın bölünmez bütünlüğünü korumak uğrunda, üstün bir cesaret ve feragat örneği gösteren canları ve kanları pahasına kendini siper ederek, gazilik onuruyla yüceltilen asil ve şerefli gazilerimizin gurur gününü kutlamanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. İçinde bulunduğumuz coğrafyada, huzurla birlik ve beraberlik içinde yaşıyorsak bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinci içerisindeyiz. Bu bilinçle, yaptığınız hizmetler ve fedakarlıklar ile hafızalarımızda yer eden adlarınız zamanın unutkanlığına uğramaksızın yaşatılacaktır. Yüce Türk ulusu ve onun ayrılmaz bir parçası olan Türk silahlı kuvvetleri, sizlere olan vefa borcunu hiçbir zaman unutmayacaktır. Türk Silahlı Kuvvetleri, Sizlerin Bıraktığı Zafer Meşalesini Daha da yükseklere taşıyacak ve kendine verilen her türlü görevi yerine yetirmeye devam edecektir. Bizlere bıraktığınız kutsal emanet Türkiye cumhuriyetini sizlerden aldığımız güç, inanç ve özveriyle Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda sonsuza kadar koruma ve yaşatma azim ve kararlılığında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; başta baş komutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi minnet ve şükranla anar, kahraman gazilerimize saygılarımızı sunarız" dedi.
 
Gaziler adına Akhisar Muharip Gaziler Derneği Başkanı Suat Taryan konuşma yaptı. Suat Taryan; "Değerli Akhisarlılar ve kahraman gazi arkadaşlarım. Sakarya meydan muharebesi kurtuluş savaşımızın seyrini değiştirerek bugün hür ve bağımsız Türk devletinin yolunu açmıştır.19 Eylül 1921 tarihinde Sakarya meydan muharebesinde düşmanı bozguna uğratan kahraman ordumuzun muzaffer başkomutanı Mustafa Kemal ATATÜRK’E Gazilik unvanı verilmiştir. 19 Eylül İnönü de Sakarya'da Dumlupınar da cepheden cepheye koşan bu güzel yurdu düşmanlardan temizleyip bize armağan eden İstiklal savaşı gazilerinin şeref günüdür. 19 Eylül Dünya barışı ve İnsanlık uğrunda Kore'de savaşan Türkün gücünü dünyaya bir kez daha ilan eden Kore gazilerinin şeref günüdür. 19 Eylül 1974 Kıbrıs barış harekatıyla Kıbrıslı soydaşlarımızı katliamdan kurtaran ve adada enosis hayallerini Akdeniz'in Karanlık sularına gömen Kıbrıs  gazilerinin şeref günüdür. l9 Eylül Türkiye Cumhuriyetinin yapısı ve toprak bütünlüğünün uğruna teröre k kahramanca mücadele eden Gazilerimizin şeref günüdür. 19 Eylül Gaziler Günü tüm ulusumuza şerefli ordumuza ve gazilerimize kutlu olsun. Kahraman Gaziler 19 Eylül Gaziler Günümüz kutlu olsun diyerek sözlerine son verdi.
  
Akhisar Nadide-Fazıl Aysu Fatih İlkokulu Mısra Çalışkan (Gaziler Günü), Damla Boraer (Gazilerimize) adlı şiirleri okudular. 
 
Çelenk koyma töreninde Akhisar Nadide-Fazıl Aysu Fatih İlkokulu öğrencileri Akhisarlı Muharip Gazilere çiçek vererek ellerini öperek Gaziler gününü kutladılar. 
 
Programın sonunda Protokol Gazileri tebrik ederek Gaziler Gününü kutladılar.
Muharip Gaziler Derneği Akhisar Temsilcilik Başkanı Suat Taryan, Gaziler gününü kutladıktan Tüm Akhisarlı Gaziler ve eşleriyle Atatürk Anıtı önünde hatıra resmi çektirdiler.
(KM-BG-ED)